Херсон частково без світла / фото УНІАН, Олександр Гіманов

Енергетики знеструмили частину Херсона, а саме район Корабел. Це зробили заради безпеки мешканців через загрозу затоплення після підриву окупантами дамби Каховської ГЕС, інформує Херсонська міська військова адміністрація.

"Мікрорайон Корабел  в Херсоні знеструмлено та через декілька годин також буде відключено газопостачання з метою безпеки", - йдеться у повідомленні.

Також міська влада рекомендує мешканцям потенційної зони затоплення підготувати документи і речі першох необхідності, аби бути готовими до екстренної евакуації.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, окупанти вночі підірвали Каховську ГЕС, наразі у Херсонській області розпочата евакуація населення з небезпечних районів, для яких є ризик затоплення. У Каховському водосховищі стрімко падає рівень води. 

Згідно з повідомленням поліції, в потенційній зоні затоплення на правобережній частині річки Дніпро села Миколаївка, Ольгівка, Льово, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Понятівка, Придніпровське, Садове та частково місто Херсон – острів Корабел.

Президент Володимир Зеленський збирає екстрене засідання РНБО через підрив дамби Каховської ГЕС.

За словами очільника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, через п'ять годин вода досягне критичного рівня.

Вас також можуть зацікавити новини: