Харків знову повернеться до освітлених вулиць / фото УНІАН

У Харкові повернуть вуличне освітлення. Як заявив міський голова Ігор Терехов у своєму Telegram, більше року єдиним джерелом світла в темний час доби у місті переважно були лише фари автомобілів.

Сьогодні ввечері, 7 березня, буде проведений тест запуску ліхтарів. Місто поступово буде збільшувати масштаб освітлення вулиць.

"За цей час сталося чимало ДТП, в яких постраждали люди. Знаю, бо сам не раз чув, що багатьом харків’янам важко пересуватися містом, коли темніє.

Відео дня

Днями я провів успішні перемовини з відповідальними за безпеку особами. Ми досягли згоди, що почнемо підсвічувати центральні магістралі та інші, найбільш завантажені автомобільні дороги. Сьогодні вуличні ліхтарі працюватимуть з 18-тої години до 19:30 у тестовому режимі. Поступово будемо розширювати географію включень і збільшувати час роботи ліхтарів", - йдеться в повідомленні Терехова.

Ситуація в Харкові: що відомо

У лютому росіяни кілька разів обстрілювали Харків. Зокрема 22 лютого було зафіксовано чотири прильоти, внаслідок яких потрібно було діставати постраждалих з-під завалів.

Окрім цього 10 лютого стало відомо про влучання в об’єкти критичної інфраструктури. Вони призвели не лише до пошкодження обладнання, а і до великої кількості поранених.

Згодом мер міста Ігор Терехов заявив, що з кожним обстрілом загарбників зростають збитки від війни. У місті майже не залишилося будинків без руйнувань.

Однак мер також зазначав, що не потрібно боятися ймовірного повторного наступу росіян на обласний центр. Місто готове дати відсіч окупантам.

Вас також можуть зацікавити новини: