false

Голова правління ПАТ «Укрінком» Алла Ільюченко повідомила, що Чернівецький апеляційний суд визнав ПАТ «Укрінком» правонаступником «Укрінбанк», тим самим поклавши край спекуляціям щодо правового статусу компанії.

Як йдеться в заяві Ільюченко, після перейменування ПАТ «Укрінбанк» на ПАТ «Укрінком» в 2016 році виникло багато суперечок з приводу того, чи є ПАТ «Укрінком» правонаступником ПАТ «Укрінбанк».

За словами голови правління компанії, представники Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у публічних виступах стверджували, що ПАТ «Укрінком» не може бути правонаступником ПАТ «Укрінбанк», а, отже, не має юридичних підстав заявляти права на активи банку.

Відео дня

Наприклад, наголошується в заяві, 20 грудня 2018 року на сайті ФДМУ був розміщений прес-реліз з посиланням на рішення суду, яким була визнана недійсною угода з приймання-передачі нерухомого майна нежитлової будівлі оздоровчого комплексу з кафе-баром на Є. Максимовича, 16а в м. Чернівці на підставі акту між ВАТ «Українська інноваційна компанія» та ТОВ «Столиця Інвест 2008». Основним аргументом суду було те, що ПАТ «Українська інноваційна компанія» не отримала права і зобов'язання правонаступника ПАТ «Український інноваційний банк». Дане рішення було надане прес-службою Фонду громадськості як загальна судова практика.

Тим не менш, вже 17 травня 2019 року постановою Чернівецького апеляційного суду було скасовано рішення Шевченківського районного суду м. Чернівців у справі № 727/3555/18 від 27 листопада 2018 р., що прямо говорить про визнання ПАТ «Укрінком» правонаступником ПАТ «Укрінбанк».

Довідка:

ПАТ «Укрінбанк» було перейменовано на ПАТ «Укрінком» в 2016 році з метою відповідності і на виконання закону України «Про банки і банківську діяльність», отримавши при цьому всі права (активи, цінні папери, кредитний портфель і т. д.) і зобов'язання банку перед вкладниками.