Ілюстрація / REUTERS

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Рoor's (S&P) знизило кредитний рейтинг Аргентини в іноземній та національній валютах до рівня "вибірковий дефолт" ("SD").

Читайте такожБразилія вперше за 10 років почне продажу доларів для стабілізації реала

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на опубліковане повідомлення агентства.

Відео дня

"Аргентинський уряд 28 серпня в односторонньому порядку продовжив терміни погашення короткострокових цінних паперів. За нашими критеріями, це являє собою дефолт", - йдеться в повідомленні.

При цьому S&P зазначає, що, "оскільки нові умови набули чинності негайно, дефолт було ліквідовано". "Тому 30 серпня ми плануємо підвищити довгострокові рейтинги до "ССС" і короткострокові рейтинги до "С", - додало агентство.

У середу міністр фінансів Аргентини Ернан Лакунса повідомив, що уряд прийняв рішення почати переговори з МВФ щодо перепрофілювання боргу, а також відкласти строки виплати за короткостроковими облігаціями для юридичних осіб.

У травні 2018 року на тлі різкого падіння курсу національної валюти президент Аргентини Маурісіо Макрі звернувся за допомогою до МВФ. У червні фонд схвалив надання Аргентині 57 мільярдів доларів за кредитним механізмом stand-by. Підписана угода передбачала проведення низки реформ, які були спрямовані на зниження інфляції та дефіциту бюджету. До теперішнього моменту організація перерахувала Аргентині 44,1 мільярда доларів.

Економічна ситуація в Аргентині загострилася після минулих 11 серпня праймеріз, на яких переміг опозиційний лівоцентристський кандидат у президенти Альберто Фернандес. Після оголошення результатів волевиявлення курс песо стосовно долара різко впав, а основний аргентинський біржовий індекс Merval обвалився на 38%. Агентство Fitch знизило суверенний рейтинг Аргентини з рівня "B" до "CCC", S&P - з "B" до "B-".