Під час розгляду були проведені три експертизи / фото УНІАН

"Ощадбанк" виграв суд у "Ощадбанку" РФ, який заявляв, що реєстрація "Ощадбанком" торгової марки "СБЕРБАНК" на території України порушила права "Ощадбанку Росії".

Про це повідомляє прес-служба українського банку.

Читайте такожвизначили шорт-лист кандидатів на посаду голови правління «Ощадбанку» - ЗМІ

Відео дня

Понад 100 клопотань і 4 роки очікувань

"Ощадбанк" виграв справу, розгляд якої тривав понад чотири роки. Під час судового розгляду було проведено три експертизи, розглянуто понад 100 клопотань сторін.

Позиція Росії

Представники "Ощадбанку Росії" намагалися переконати суд в тому, що реєстрація "Ощадбанком" торгової марки "СБЕРБАНК" на території України порушила права "Ощадбанку Росії".

Що означає ця перемога

"В процесі процесуального протистояння "Ощадбанком" були зібрані та надані всі необхідні та допустимі докази на підтвердження необґрунтованості вимог позивача", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що апеляційна інстанція погодилася з позицією представників "Ощадбанку" і відмовила в задоволенні позову "Ощадбанку Росії".

"Це важливий етап в історії захисту "Ощадбанком" своїх прав інтелектуальної власності в судовій справі, яка стосується заборони російському "Сбербанку" незаконно використовувати фірмове найменування "СБЕРБАНК" на території України. Це історично зареєстровано за "Ощадбанком", - зазначив глава правління "Ощадбанку" Андрій Пишний.

Хронологія подій

  • В основній суперечці "Ощадбанк" наполягав на незаконності перейменування української "дочки" "Ощадбанку Росії" на "Сбербанк" і заявив про порушення прав інтелектуальної власності в січні 2016 року.
  • В "Ощадбанку" вважають, що "Сбербанк Росії" незаконно використовує торговельну марку "СБЕРБАНК", що може вводити клієнтів в оману і певним чином впливати на їх поведінку. "Єдиним законним власником торгової марки "СБЕРБАНК" на території України є "Ощадбанк" (свідоцтво №82116 від 10.09.2007)", - підкреслили в банку.
  • У відповідь на основний позов "Ощадбанку" "Сбербанк Росії" подав контрпозовів, який 10 серпня 2020 року було вирішено на користь "Ощадбанку". Рішення вже набуло чинності.