Маріупольський порт / REUTERS

Росія була змушена розблокувати прохід в Азовське море через Керченську протоку, але при цьому не відмовилася від тактики економічного придушення українських портів.

Таку думку висловила журналістка Лариса Волошина, передає «Обозреватель». Вона наголосила, що не поділяє оптимізму уряду щодо російських поступок.

Читайте такожЧерез незаконні простої суден в Азові з вини Росії дорожчають морські перевезення

Відео дня

"З'явилося повідомлення про те, що Азовське море нібито частково розблоковане. Виходячи з цього повідомлення, входу до Азовського моря очікували 17 суден, а в українських портах Маріуполя і Бердянська очікували виходу 9 суден", - зазначила вона.

"Треба розуміти, що Росія ніколи повністю не блокувала ці порти, вона робила затримки, іноді на кілька днів, а то й на тиждень, на так звані перевірки", - пояснила Волошина.

Журналістка прокоментувала заяву міністра інфраструктури Володимира Омеляна про те, що Росія продовжує оглядати кораблі, які йдуть в українські порти і виходять із них, але не затримує, а пропускає їх через Керченську протоку.

"Мене дивує це оптимістичне бачення Омеляна в тому плані, що це є частковим розблокуванням. Це не часткове розблокування, це тактика, яку РФ використовує з початку весни. Цю тактику західні експерти називають економічним придушенням, економічними санкціями Росії проти України", - заявила Волошина.