Ілюстрація REUTERS

Міжнародна рейтингова агенція S&P Global Ratings знизила довгостроковий кредитний рейтинг «Укрзалізниці» з рівня «В-» до «ССС», що означає виконання зобов'язань з цінних паперів, але дефолт видається реальною можливістю.

Читайте також«Не виправдав довіри»: голову правління УЗ Марчека звільнять після двох місяців роботи

Про це йдеться в прес-релізі агенції.

Відео дня

«Укрзалізниця» має погасити близько 400 млн дол. протягом 12 місяців з 1 квітня 2020 року, включаючи кредит у розмірі 200 млн дол. у липні 2020 року і дві частини непогашених облігацій. Зараз ми розглядаємо ліквідність компанії як слабку, оскільки вважаємо, що проблеми, пов'язані з COVID-19, можуть обмежити доступ до ринків капіталу і вплинути на здатність генерувати грошовий потік від операційної діяльності», - йдеться в повідомленні.

Водночас зазначається, що компанія може розглянути можливість перегляду умов деяких кредитів.

«Прогноз «негативний» відбиває невизначеність щодо потенційної реструктуризації кредитів і здатності компанії акумулювати достатні кошти для здійснення майбутніх виплат", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 2 серпня 2019 року рейтингова агенція S&P Global Ratings підвищила суверенний кредитний рейтинг акціонерної компанії «Укрзалізниця» до "B-".