Ілюстрація REUTERS

Акціонерна компанія «Укрзалізниця» заявила про неможливість провести конкурсний відбір на посаду нового голови правління компанії у зв'язку з епідемією коронавірусу і прийняла рішення про сповільнення процесу відбору.

Читайте такожЩоб уникнути скупчення людей на вокзалах: термін повернення квитків продовжили до 90 і 180 діб

Про це повідомила прес-служба «Укрзалізниці».

Відео дня

«З огляду на зростання невизначеності з надзвичайною ситуацією через пандемію коронавірусу в Україні і по всій Європі, а також пов'язані з цим непередбачувані події, що потребують реагування, наглядова рада «Укрзалізниці» дійшла висновку, що провести відбір голови правління так, як було спочатку заплановано, і в ті самі терміни, - неможливо. Не кажучи вже про можливість проведення особистих співбесід з потенційними іноземними кандидатами, практично неможливо їх проводити навіть з вітчизняними заявниками», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з огляду на це наглядова рада прийняла рішення визначити нові тимчасові рамки для процесу відбору нового голови правління «Укрзалізниці» і сповільнити його, реагуючи цим на кризу, перед якою постала країна.

«Новий графік буде встановлено, тільки-но ми отримаємо більше чіткості і бачення того, як пандемічна криза стане контрольованою. Ми не будемо перезавантажувати процес, в якому просунулися далеко вперед, або скасовувати те, що вже досягнуто, зате збережемо наявні результати. Консультант з підбору персоналу Boyden продовжить свою роботу за новим регламентом», - наголосили в прес-службі.

У повідомленні наголошується, що встановлений тимчасовий режим управління з призначенням виконувача обов'язків голови правління «Укрзалізниці» через припинення повноважень попереднього керівника поки що триватиме.

Як повідомляв УНІАН, наглядова рада акціонерної компанії "Укрзалізниця" в лютому почала процес конкурсного відбору на позицію голови правління компанії і залучила провідну міжнародну компанію з підбору управлінського персоналу Boyden для допомоги у виконанні цього завдання.

29 січня за рекомендацією наглядової ради "Укрзалізниці" Кабінет міністрів України припинив повноваження голови правління компанії Євгена Кравцова і призначив члена правління Желько Марчека виконувачем обов'язків голови правління до обрання нового голови компанії.