Київське трамвайне депо ім. Шевченка заявляє про необхідність закупівлі 40 трамваїв для експлуатації на швидкісній лінії.

Про це УНІАН повідомили на підприємстві.

У повідомленні наголошується, що за словами директора депо Олександра КОЗИЦЬКОГО, зараз лінію швидкісного трамвая обслуговує 76 одиниць електротранспорту, з яких лише 9 – нові.

Відео дня

Новий транспорт, що вийшов на лінію, виготовлений Київським заводом електротранспорту, і депо не має претензій до його експлуатаційних характеристик.

Директор депо також додав, що ще до дня запуску лінії депо також передали 9 трамваїв виробництва заводу «Татра-Південь» (м. Дніпропетровськ), але вони так і не вийшли на маршрут.

О.КОЗИЦЬКИЙ називає дві основні причини такої ситуації з транспортом дніпропетровського заводу – технічна непридатність трамваїв і незавершеність процедури їх передачі на баланс депо.

«Можливо, трамваї заводу «Татра-Південь» і хороші, але ми не можемо оцінити їх експлуатаційні характеристики, оскільки транспорт так і не вийшов на маршрут», - відзначив директор депо.

При цьому він додав, що фахівці «Татра-Південь» працюють над усуненням технічних несправностей у цих трамваїв.

Як повідомляв УНІАН, 16 жовтня Київська міська державна адміністрація відкрила першу чергу реконструйованої лінії швидкісного трамвая. На сьогодні п`ять станцій першої черги трамваю повністю реконструйовані. На інших повну реконструкцію буде завершено найближчим часом.

Довідка УНІАН. Київське трамвайне депо ім. Шевченка обслуговує ряд трамвайних маршрутів у Києві, у тому числі і лінію швидкісного трамвая.