Як мити посуд гірчицею - поради / фото ru.depositphotos.com

У житті кожної господині хоч раз стається халепа, коли у раковині багато посуду, а засіб для миття закінчився. Не поспішайте в магазин. Не менш ефективно із цим впорається гірчиця.

Раніше ми розповідали, для чого потрібна гірчиця в городі, а сьогодні розповімо, як ця копійчана спеція допоможе помити ваш посуд до скрипу.

Простий гірчичний порошок здатен на справжні дива на кухні. Особливо він стане в нагоді, коли у вас раптово зникає гаряча вода. Засіб для миття посуду важко змити з тарілок у холодній воді, а гірчичний порошок - навпаки. Крім того, навіть його залишки на посуді не здатні завдати організму шкоди.

Відео дня

Чи можна мити посуд гірчицею?

Люди дуже часто навіть не підозрюють, чим корисна гірчиця у побуті. Втім, досвідчені господині знають усі секрети, зокрема й те, як використовувати гірчичний порошок для миття посуду. Головна перевага у тому, що гірчиця вбиває мікроби.

Інструкція проста:

  • насипте гірчичний порошок у мильницю, або іншу плоску посудину, аби комфортно було вмочувати у ній губку;
  • потріть посуд губкою з гірчицею;
  • змийте водою.

Вуаля - цей копійчаний засіб вмить прибере жир та інші забруднення з вашого посуду навіть у холодній воді. 

Деякі господині роблять гірчичну пасту для миття посуду. Це займе кілька хвилин вашого часу. Просто змішайте гірчицю з водою до консистенції пасти. Цей засіб можна сміливо використовувати замість побутової хімії. По-перше, це екологічний замінник. По-друге, гірчичний порошок значно дешевший за засіб для миття посуду. По-третє, гірчиця не псує ваші нігті та шкіру рук.

Однак це далеко не всі лайфхаки того, як зробити рідину для миття посуду з гірчиці. Поділимося універсальним рецептом.

Засіб для чищення з мила, соди і гірчиці

Ви будете здивовані, наскільки легко зробити ефективний засіб для миття посуду вдома за кілька хвилин. Для цього вам знадобиться:

  • шматок господарського мила;
  • вода - 0,5 л;
  • сода - 2 ст.л;
  • гірчичний порошок - 2 ст.л;
  • аміак - 2,5 ст.л.

Поставте на помірний вогонь кастулю з водою та підготуйте мило. Для цього його достатньо натерти на крупній тертці. Після закипання води додайте у каструлю мило, гірчичний порошок та соду. Залиште на плиті до розчинення мила. Зніміть рідину з плити, додайте аміак і закрийте кришкою на 2-3 години. 

Після охолодження можна заливати засіб у дозатор та користуватися.

Що можна чистити гірчицею?

Гірчичний засіб для миття посуду підійде практично для всіх типів покриття. Зокрема, ви можете чистити ним посуд з емаллю та різних типів металевого покриття. 

До речі, гірчиця вправно позбавляє неприємних запахів, тому ідеально підійде для чищення дерев'яних дощечок, лопаток та ложок.

Вас також можуть зацікавити новини: