Розповідаємо, як швидко очистити лобове скло / фото ua.depositphotos.com

Автомобіль - гордість кожного водія. Він дарує не тільки комфорт і швидкість пересування, але і задоволення. Однак приємні відчуття від водіння легко можуть затьмарити плями на лобовому склі, та й для безпеки це істотний мінус.

При цьому, навіть досвідчені автомобілісти губляться, коли їх запитують, чим мити лобове скло автомобіля. Щоб ваша "ластівка" завжди блищала, УНІАН розповість, як швидко очистити лобове скло.

Чим краще помити лобове скло зовні

Не секрет, що брудне лобове скло є прямою загрозою безпеці не тільки для водія і пасажирів, але і для інших учасників дорожнього руху. Для того, щоб його відмити виконайте такі кроки:

Відео дня
  • розведіть у відрі воду з миючим засобом для посуду, щоб утворилася піна,
  • нанесіть піну на скло і залиште на кілька хвилин, щоб вона роз'їла бруд,
  • гарненько пройдіться по лобовому склу мочалкою, змоченою в мильному розчині, але не тисніть,
  • змийте мило чистою водою,
  • протріть скло насухо ганчіркою з натуральних матеріалів або мікрофібри. Синтетика тут не підійде, оскільки вона не вбере вологу.

Якщо після миття скла залишилися розводи, можна пройтися ще раз ганчіркою з мікрофібри, а потім відполірувати його зім'ятою газетою. 

Чим ще можна відмити лобове скло зовні? З невеликими забрудненнями відмінно впорається харчова сіль. Нанесіть невелику її кількість на мокру губку, почекайте, поки вона трохи розчиниться і помийте скло. Після достатньо просто змити сіль водою і протерти лобове скло насухо.

Крім того, багато автомобілістів стикаються з проблемою складнішою, ніж просто брудне скло, а саме маленькими цяточками. Як очистити лобове скло від точок? В цьому випадку можна скористатися нашатирним спиртом. Влийте невелику його кількість в воду і протріть вікно, після чого змийте розчин водою і витріть скло насухо. 

Прибираємо сліди від двірників на лобовому склі

Розповімо, як прибрати сліди від двірників на лобовому склі. У домашніх умовах цю проблему можна спробувати вирішити за допомогою відбілюючої зубної пасти. Нанесіть невелику кількість на сліди від двірників і заполіруйте ватним диском. Залишки пасти приберіть вологою ганчіркою. Але цей метод допоможе лише в разі дрібних потертостей.

Якщо сліди від двірників більше схожі на подряпини, можна спробувати заполірувати скло спеціальним інструментом з використанням професійної пасти.

Чим відмити лобове скло зсередини

Мутне лобове скло зсередини - біль багатьох автомобілістів, і відмити його - та ще завдання. Відразу відзначимо, що займатися цим бажано не в сонячний день - ваші очі скажуть вам спасибі, а на самому склі не залишиться розводів. Секрет досить простий: на сонці все швидше висихає, а витрачати додатковий час на позбавлення від розводів не хочеться нікому. Крім того, повноцінне прибирання "лобовушки" зсередини затівати краще в плюсову температуру. 

Вирішити проблему брудного лобового скла всередині авто можна народним способом. Відмінно впорається з цим завданням нашатирний спирт, але обережніше з дозуванням. Влийте невелику кількість в воду і розчином протріть скло, залиште на кілька хвилин, а самі вийдіть з машини, залишивши двері і вікна відкритими. Після протріть вікно водою з мильним розчином, щоб позбутися від різкого запаху. Щоб прибрати мильні розводи, витріть скло вогкою ганчіркою, а залишки вологи приберіть серветкою з мікрофібри.

Якщо у вас є час, автомобілісти радять натирати скло піною для гоління. За словами водіїв, це вбереже внутрішню поверхню скла від забруднень мінімум на 2-3 місяці. 

Як очистити лобове скло від нальоту

Жирний наліт на лобовому склі зовні не тільки засмучує водіїв і впливає на вигляд автомобіля, але і погіршує видимість. А це загрожує дуже неприємними наслідками. Щоб позбутися від нальоту, можна скористатися розчином зі столовим оцтом. Залиште його на 5-7 хвилин і змийте чистою водою. Це варіант з розряду "дешево і сердито", проте в ньому є і ряд мінусів. Наприклад, ваше лобове скло може залишитися без лакофарбового покриття. 

Ще один недорогий засіб, який має допомогти - тютюн. Насипте горстку сухого тютюну на губку і почекайте, поки він розмокне. Протріть засобом лобове скло, він відмінно впорається з жиром і не зашкодить вигляду машини. Залишки тютюну достатньо зібрати ганчіркою. Після вам потрібно зробити прості маніпуляції: обмити вікно водою і витерти насухо. Також можете заполірувати його газетами.

Вас також можуть зацікавити новини: