Чим краще поливати рослини для швидкого зростання / depositphotos.com

Плодові, ягідні та овочеві культури завжди сусідять з квітниками - так господині облагороджують простір на клумбі. Для того, щоб пишна флора якомога довше прикрашала ваш сад, важливо правильно доглядати за нею. УНІАН розповість, чим підгодувати квіти для цвітіння на дачі.

Раніше ми говорили про те, як змусити троянду цвісти.

Як підгодовувати квіти - періодичність

Залежно від періоду росту, рослина потребує різних поживних речовин. Перед квітами стоять два основних завдання:

Відео дня
  • сформувати листя і стебла;
  • утворити бутони і запустити процес цвітіння.

Розуміючи це, ви повинні відштовхуватися від тривалості життя рослини. Підживлення два рази в сезон можливе тільки для однорічних рослин. Їх потрібно удобрювати через 2-3 тижні після висадки в грунт, а потім в період формування бутона.

Ті рослини, які можуть зимувати (багаторічні та дворічні) вимагають триразової підгодівлі - так ви допоможете квітам підготуватися до несприятливого для них періоду. Деякі види рослин вимагають підгодівлі і 4, і 5 разів - це залежить від конкретного типу представника флори.

Яке органічне добриво краще - рейтинг

Досвідчені городники називають 7 видів добрив, які найбільше підходять квітам:

  • гній;
  • сидерати;
  • пташиний послід;
  • компост;
  • перегній;
  • торф;
  • тирса.

Органіка, в цілому, відмінно підходить рослинам, так як сама по собі є природним продуктом розпаду життєдіяльності організмів. 

Приміром, компост, перегній і сидерати - універсальні добрива, які можна використовувати для всіх видів рослин. Найкраще мульчувати ними грунт. Торф і тирса мають важливу властивість - розпушують грунт і покращують його здатність краще пропускати повітря.

Що входить в мінеральні добрива для квітів

Мінеральні добрива - це комплекси з макро - і мікроелементів, які швидко розчиняються і насичують рослину азотом, фосфором, кальцієм, калієм, а також іншими корисними речовинами. Існують рослини, які негативно реагують на органіку, тому заповнити їх потребу у вітамінах і мінералах можна тільки за допомогою мінеральних добрив.

Сечовина - одне з найпопулярніших мінеральних добрив, нескінченне джерело азоту і ідеальна весняна підгодівля.

Суперфосфат і калієва селітра - джерело азоту і калію, які необхідні для формування бутона і пишного цвітіння. Однак, таке моно добриво вже рідко використовується - найчастіше садівники купують комплексні підгодівлі в магазинах, де багатий склад і правильні пропорції потрібних рослинам речовин.

Якщо у вас немає можливості або бажання купувати добрива в магазинах, ви можете використовувати деревний попіл. Практично всі рослини відмінно його засвоюють, а перегодувати ним неможливо - чого не скажеш, про хімічні комплекси.

Як і чим краще поливати рослини для швидкого зростання

Залежно від типу вашої квітки, потрібно використовувати один з двох видів підгодівлі:

  • кореневий;
  • позакореневий.

У першому випадку добрива вносяться під корінь в рідкому або сухому вигляді. Мінеральні добрива - в посадкову яму або в верхній шар грунту, гній і пташиний послід - у вигляді настоїв, а компост, торф і перегній - для мульчування і заповнення посадкової ями.

Позакореневий спосіб ідеально підходить для ослаблених, пошкоджених або молодих рослин. Тоді добриво наносять рівномірно на крону рослин до повного змочування листя з обох сторін. Якщо використовуєте цей метод, то концентрація препаратів повинна бути нижче, ніж при кореневому способі підгодівлі.

Вас також можуть зацікавити новини: