Як змусити троянду цвісти / фото Національний ботанічний сад ім. Гришко

Королеви квітів троянди прикрасять будь-яку клумбу або дачну ділянку. Однак в середині літа на рослині можуть перестати з'являтися бутони, якщо їй не вистачає води або поживних речовин. УНІАН назвав 5 способів стимулювати цвітіння троянди протягом усього літа.

Рясний полив

Для постійного зростання і пишного цвітіння трояндам потрібен регулярний полив. Через нестачу води троянди швидко в'януть. Поливають рослину мінімум раз у два тижні. У дуже жарку і суху погоду кількість поливів збільшують до одного в тиждень.

Видалення бутонів

Простий трюк для рясного цвітіння троянди - видалення відцвілих бутонів і зів'ялих квітів. Оглядайте кущі кожні 3-4 дні і відрізайте ножицями старі квіти. Це допоможе рослині звільнити сили для формування нових квіток.

Відео дня

Внесення добрив

Протягом літа троянду можна підгодувати, щоб на кущах з'явилося більше квіток. Коріння цієї рослини дуже чутливі до опіків, і не кожне добриво для них підходить. Ідеальна підгодівля для троянди - кісткове борошно. Воно містить всі потрібні квітці поживні речовини. Вносьте кісткове борошно раз на місяць в кількості 100 г на один кущ.

Крім кісткового борошна, троянду можна також удобрити деревною золою. Її розсипають на землю біля стебла один раз за літо. Ще один ефективний засіб для цвітіння - розчин з курячого посліду. Послід поміщають на дно відра і заливають водою. Настоюють один день і поливають цією водою кущі.

Обрізка троянд

У кущових троянд в другій і наступні роки цвітіння влітку видаляють бічні пагони, коли вони досягають розміру 5-6 см. Такі пагони забирають соки рослини і заважають рясному цвітінню. Зверніть увагу, що обрізати не можна чайні троянди, а також будь-які види троянд в перший рік життя.

Обробка грунту восени

Щоб троянди рясно цвіли наступного літа, удобріть їх ділянку восени. Для цього в грунт внесіть перегній віком 3-4 роки з розрахунку 1 відро на кв.м землі. Свіжий перегній не використовуйте - він обпікає коріння. Перегній можна замінити аналогічною кількістю цибулиння. Після внесення підгодівлі перекопайте грунт. Навесні в такому грунті має з'явитися багато дощових черв'яків - значить земля достатньо родюча.

Вас також можуть зацікавити новини: