Чим обприскувати Кімнатні квіти для цвітіння / фото ua.depositphotos.com

Домашні квіти - найкращий елемент декору, насолода для очей домочадців і візитна картка господині, адже квітучі вазони точно показують, що в будинку присутні турбота і позитивна атмосфера. Однак що робити, якщо квітучі домашні квіти вже давно не виганяли бутони? Потрібна підгодівля.

Раніше УНІАН вже розповідав, як позбутися від мошок в квіткових горщиках. Нині ж пропонуємо дізнатися, чим підгодовувати кімнатні квіти, щоб вони цвіли. Вам допоможе простий копійчаний засіб, особливих витрат і зусиль не потрібно.

Чим поливати квіти щоб рясно цвіли - купіть бурштинову кислоту

Багато хто з господинь не знає, яке добриво стимулює цвітіння, а тому купують дорогі підгодівлі в магазинах. Однак часто буває так, що магазинне добриво зовсім не стимулює цвітіння. Існує аптечний засіб, який підійде для підгодівлі домашніх квітів. Він не вимагає особливих витрат і є універсальним. Ним ви можете обприскувати кімнатні квіти для посиленого росту і підгодувати коріння рослин. Бурштинова кислота захищає флору від основних інфекцій і стимулює ріст квітки. Копійчане засіб запускає процеси цвітіння і допомагає рослині зміцнити коріння.

Відео дня

Добриво для стимуляції цвітіння - як приготувати підгодівлю з бурштиновою кислотою

Тепер ви знаєте, чим підгодувати кімнатні квіти, щоб вони цвіли, але потрібно ще знати і правильні пропорції. Для приготування розчину бурштинової кислоти вам знадобляться:

  • 5 літрів води
  • 1 грам порошку бурштинової кислоти.

Якщо ж ви купили бурштинову кислоту в таблетках, то це не страшно. На 500 мл води досить буде всього однієї такої таблетки. Розчиніть бурштинову кислоту у воді і сміливо поливайте нею квіти. Цей розчин підходить як для прикореневого підживлення, так і для обприскування. Важливо пам'ятати, що підгодівля на основі бурштинової кислоти повинна зберігатися не більше 3 днів. Якщо ви довго шукали відповідь на питання, яке добриво стимулює цвітіння, то тепер ви отримали дієву пораду і зможете допомогти своїм домашнім рослинам зацвісти.

Крім обприскування і поливу, ви можете протерти листя рослин серветкою, яку потрібно попередньо змочити в розчині з бурштиновою кислотою. Змивати добриво немає необхідності.

Вас також можуть зацікавити новини: