Як позбутися від мошок в квітах народними засобами / depositphotos.com

Чорні мошки в квітах - це сциаріди, розміром всього в кілька міліметрів і абсолютно не є безпечні для людини. Дорослі особини відкладають яйця у вологий грунт, звідти вилуплюються маленькі мошки, які харчуються гниючою в землі органікою, але можуть підгризати і тонкі молоді корінці рослин.

УНІАН розповість, які засоби від мошок в квітах найбільш ефективні при боротьбі з небажаним сусідством.

Чому з'являються чорні літаючі мошки в квітах

Досвідчені садівники і городники називають кілька причин виникнення таких комах в квартирах українців:

Відео дня
  • неправильний полив - перезволожений грунт або мокрий піддон стануть відмінним середовищем розмноження мошок;
  • застояне повітря - сциаріди найчастіше з'являються в погано провітрюваних приміщеннях;
  • заражений грунт - якщо не прожарювати грунт перед посадкою, то присутність мошок вам забезпечена;
  • овочі та фрукти, що гниють - такі продукти приманюють мошок, які потім перебираються на квіти.

Також причиною виникнення сциарідов можуть стати і зовнішні чинники - мошка запросто залітає у вікно або потрапляє в квартиру через вентиляцію. Також її можуть принести вам разом з красивим покупним букетом або зв'язкою, наприклад, бананів.

Як позбутися від мошок в квітах народними засобами

Якщо ви хочете швидко і ефективно позбутися від сциарідів і прогнати їх зі своїх квітів, скористайтеся "бабусиними" методами, які доводять свою ефективність вже не один десяток років.

Мильний розчин від мошок в квітах

Візьміть 250 мл чистої води і розчиніть в ній 50 гр господарського мила. Потім перелийте розчин в пульверизатор і опшікайте рослини. Альтернативний варіант - змочити в розчині ганчірочку і протерти нею листя. Таку процедуру потрібно проводити 1 раз в 5 днів до повного зникнення комах.

Сірники від мошок в кольорах

Дістаньте з коробка 4 сірники і застроміть їх сірою вниз в горщик з квіткою, а потім полийте водою. Після того, як сірка розчиниться, замініть сірники. Міняйте їх до тих пір, поки побачите, що мошок більше немає, а їх личинки померли в грунті.

Перекис водню від мошок в кольорах

У літрі води розчиніть 2 ст.л перекису водню, отриманим розчином обприскайте рослину і рясно полийте грунт. Перекис поліпшить стан грунту, а не тільки позбавить квітку від мошок. 

Замість перекису можна використовувати і марганець від мошок в квітах, тільки стежте, щоб розчин був ніжно-рожевого кольору.

Кориця від мошок в кольорах

Пачку кориці висипте на грунт, де росте квітка - різкий запах прянощів відлякує комах, але не завдає шкоди рослині. Також можна зробити настій - розвести корицю в склянці кип'яченої води і при кожному поливі обробляти рослину.

Часник від мошок в кольорах

Часник хороший тим, що він може відлякати дорослих комах і знищити личинки, які живуть в квітковому горщику. Досвідчені садівники рекомендують готувати розчин:

  • 3 зубчики часнику подрібнити ножем;
  • залити 1 л окропу;
  • настоювати протягом 4 годин;
  • процідити і перелити в пульверизатор.

Отриманою сумішшю обробіть грунт і листя рослини, а м'якоть, яка залишиться, додайте в грунт квітки. Для винищення мошок в 1-му горщику досить 1-ої головки, поділеної на 3 частини.

Земляні мошки - як позбутися швидко / Інфографіка УНІАН

Вас также могут заинтересовать новости: