Що потрібно зробити, щоб окуляри не запотівали - лайфхаки / pixabay.com

Люди, які носять окуляри не як стильний аксесуар, а як допоміжний засіб для встановлення зорового контакту з навколишнім середовищем, знають, що лінзи мають властивість пітніти при різких перепадах температури. УНІАН розповість, як зробити так, щоб окуляри не потіли в масці, або коли ви потрапляєте в тепле приміщення з вулиці.

Пояснюємо, чому окуляри запотівають, коли ви виходите з морозу в тепле приміщення

Фізики кажуть, що для запотівання лінзи досить температури +5-10°С на вулиці - це говорить про те, що для такого процесу сильний "мінус" не потрібен. Запотівання окулярів відбувається з кількох причин:

  • перепад температур - тепле повітря осідає на холодних лінзах, утворюється конденсат;
  • самостійне запотівання - холодне повітря на вулиці зустрічається з теплим повітрям з вашого рота, від цього холодна лінза покривається пеленою пару;
  • туман - підвищення вологості в повітрі провокує утворення конденсату на лінзах навіть на вулиці.

Через всі ці фактори людям доводиться регулярно знімати окуляри і протирати лінзи, так як бачити через запітнілі окуляри неможливо. Це не зовсім зручно, тому УНІАН з'ясував, як уникнути подібних ситуацій.

Відео дня

Копійчаний гліцерин від запотівання окулярів

Перший засіб, яким можна скористатися - звичайний гліцерин, який можна купити в будь-якій аптеці. Вам потрібно налити трохи гліцерину в ємність, поставити її на плиту і злегка підігріти. Потім змочити в ньому ганчірку, витерти лінзи з обох сторін і дати висохнути. Після цього відполірувати лінзи ганчірочкою з мікрофібри. В якості альтернативи гліцерину можна використовувати звичайне рідке мило - технологія така ж.

Народний лайфхак, щоб окуляри не потіли

Існує ще кілька засобів з домашнього вжитку - їх теж можна використовувати, щоб позбутися від проблеми запітнілих лінз:

  • тверде мило - намилити лінзи з обох сторін, протерти м'якою тканинною ганчірочкою;
  • шампунь для волосся - розвести у воді в співвідношенні 1:1, змочити в розчині ганчірочку, протерти лінзи, дати висохнути і знову протерти;
  • зубна паста - невелику кількість пасти нанести на лінзи, розтерти, витерти насухо ганчіркою так, щоб не залишилося розводів.

Крім вищевказаних методів, ви можете піти по шляху найменшого опору і купити спрей "Антифог", яким потрібно обробити лінзи окулярів. Така промислова "противотуманка" точно допоможе вам, але коштує вона недешево.

Ні в якому разі не можна пшикати на окуляри будь-якими засобами, призначеними для автомобілів або дзеркал. Їх склад занадто агресивний для тонких лінз окулярів і може деформувати їх, а також погіршити якість вашого зору.

Вас також можуть зацікавити новини: