Чому тече пральна машинка - причини / ua.depositphotos.com

Господині, які часто стирають речі за допомогою СМА, знають про існування поширеної проблеми - коли пральна машинка тече знизу. Через це на підлозі утворюється калюжа, що особливо неприємно, адже зайве прибирання нікому не потрібна. УНІАН з'ясував, чому так відбувається і що з цим робити.

Чому тече пральна машинка під час прання - причини

Якщо ви побачили, що у вас тече пралка, на це у неї є кілька причин. Уважно огляньте пристрій, щоб зрозуміти, через що саме пралка тече при наборі води, полосканні або віджиманні.

  • Пошкодження шланга

Характерна ознака такої поломки - "водоспад" у задньої стінки СМА. Якщо це ваша ситуація, перевірте цілісність зливного і наливного шлангів. Будь-яка тріщина або нещільно прикручена конструкція стане причиною калюжі під пралькою. До речі, не зайвим буде і перевірити фільтр - якщо він засмітився, то не зможе нормально пропускати воду.

Відео дня
  • Засмічення ємності для порошку

Дивно, але факт - така дрібниця здатна провокувати утворення калюжі під пральною машинкою. Вода буде витікати спереду (з лотка) і текти по корпусу. Все, що вам доведеться зробити в такому випадку - витягнути і вимити контейнер, тоді він не буде виливати пінну воду назовні.

  • Знос гумової манжети

Якщо ви бачите, що вода тече з дверцят СМА вниз на підлогу, то, швидше за все, дверцята прилягають нещільно. Це, найчастіше, відбувається через те, що гумова манжета продірявилася і більше не може якісно виконувати гідроізоляційну функцію. Купіть гумку і поміняйте її.

  • Несправність або засмічення зливного насоса

Відкрийте інструкцію до своєї СМА і з'ясуйте, де знаходиться зливний насос. Дістаньте його і почистіть - машинка повинна перестати текти. Якщо поліпшення не відбулося, значить, насос може бути зламаний, тоді доведеться його замінити.

  • Витік барабана

Як правило, протікати буде саме сальник, якщо причина в ньому, то ви побачите специфічні плями навколо деталі. Він (і навіть підшипники) підлягають заміні - по-іншому ви проблему не виправите.

Пральна машинка тече знизу - що робити 

Єдина відповідь на питання про те, чому тече машинка пральна знизу - автомат зламаний, вірніше, якась з його деталей. Звичайно, ви можете "позбутися легким переляком", наприклад, очистивши лоток для порошку, але як правило, ця причина найменш поширена.

Фахівці склали докладну інструкцію - що робити, якщо пральна машинка тече знизу:

  • негайно знеструмити СМА, витягнувши вилку з розетки;
  • під час цих дій ні в якому разі не вступати в калюжу;
  • перекрити воду на точці подачі води до пралки або всю по квартирі;
  • злити воду (якщо вона залишилася) через фільтр знизу;
  • якщо води немає, а прання було завершене, дістати речі.

Далі ваші дії будуть залежати від причини поломки. Тому після того як ви оглянули пристрій і знайшли зламану деталь, приступайте до ремонту. Важливо розуміти, що не всяку поломку можна усунути самостійно, так що, якщо ви ніколи не лагодили СМА самостійно, краще викликати майстра.

Вас також можуть зацікавити новини: