Чи потрібно чистити печериці перед приготуванням-поради / фото ua.depositphotos.com

Повернувшись із магазину і приступивши до готування, у багатьох не дуже досвідчених кулінарів виникає питання, а чи потрібно чистити печериці перед приготуванням. Адже покупні гриби на вигляд вже цілком чисті й не вимагають додаткових підготовчих маніпуляцій. Але, як і завжди, в цій справі є нюанси.

До речі, раніше ми вже ділилися рекомендаціями про те, як і які гриби можна сушити.

Чи потрібно чистити печериці перед готуванням - відповідь шеф-кухарів

Чистити свіжі печериці, будь вони куплені в магазині або зібрані власноруч у лісі, потрібно. Адже так чи інакше на них збирається бруд і пил.

Відео дня

Робити це можна щіткою, ножем, або мочалкою для посуду. Також обов'язково слід підрізати ніжку гриба.

Печериці дуже добре вбирають вологу / фото ua.depositphotos.com

Мити печериці потрібно в залежності від ситуації. Надовго залишати їх у воді не рекомендується, оскільки ці гриби дуже добре вбирають вологу. А це погано позначиться на смаку і запаху продукту. Достатньо швидко обполоснути гриби, а позбутися від зайвого бруду допоможуть щітка або губка. Якщо потрібно прибрати зайву рідину після миття, грибочки слід відразу просушити за допомогою паперового рушника.

Чистити печериці перед приготуванням можна й гострим ножем. Для цього слі  акуратно підчепити шкірку гриба біля краю шапки і потягнути її. Такий варіант рекомендується використовувати з великими екземплярами. Молоді й дрібні гриби мити і чистити необов'язково - досить протерти серветкою.

Як чистити печериці перед приготуванням - лайфхак

Довго тримати у воді й замочувати ці гриби перед термічною обробкою не потрібно. Але спосіб, який ви оберете, щоб чистити печериці перед приготуванням, залежить від того, яку страву ви вирішили зробити.

Наприклад, чистити печериці перед смаженням потрібно "сухим способом". Щоб вони не ввібрали зайвої вологи, їх не миють, а обробляють щіткою і вологою ганчірочкою. Також слід позбутися від пошкоджених ділянок гриба. Завдяки цьому після смаження у вас вийдуть хрусткі печериці із золотистою скоринкою.

Чистити печериці перед смаженням краще без миття у воді / фото ua.depositphotos.com

А якщо ви хочете варити печериці, то їх слід добре промити проточною водою.

Перед заморожуванням печериці також очищають і висушують, зрізають потемнілі ділянки. Потім такі гриби можна посмажити, закинути в суп або тушкувати. Розморожувати перед приготуванням їх не потрібно.

Але якщо ви збираєтеся сушити печериці, мити їх вкрай не рекомендується. Це, по-перше, збільшить час сушіння, що може стати причиною появи цвілі, а по-друге, вони просто потемнішають. Для сушки слід звертати увагу на якісні гриби без пошкоджень.

Якщо вам цікаво, чи потрібно чистити королівські печериці, відповідаємо - потрібно точно так само, як і звичайні - у цьому питанні відмінностей між ними немає.

Королівські печериці чистять так само, як і звичайні / фото ua.depositphotos.com

Вас також можуть зацікавити новини: