Як зробити пральний порошок самостійно / depositphotos.com

Пральний порошок домашнього приготування набагато краще, ніж покупний. По-перше, він абсолютно натуральний, а значить точно не викликає алергії. По-друге, в ньому можна замочувати або прати одяг - вручну або в машинці. По-третє, від використання такого порошку техніка не зношується, на відміну від "хімії" з магазину. УНІАН розповість, як зробити гель для прання або сухий порошок.

Раніше ми говорили про те, скільки порошку сипати в пральну машину.

Як зробити пральний порошок з мила і соди - інструкція

Для приготування такого порошку вам знадобляться:

Відео дня
  • харчова сода - 500 гр;
  • кальцинована сода - 400 гр;
  • господарське мило;
  • ефірна олія.

Натерти на тертці господарське мило, змішати з двома видами соди, додати кілька крапель улюбленого ефірного масла. Пересипати порошок в суху ємність з кришкою, що щільно закривається, і зберігати при кімнатній температурі. 

Корисна порада: такий порошок можна засипати не в відсік, а відразу в барабан, а якщо будете прати руками, то прибрати з рецепта кальциновану соду.

Також ви можете додати в саморобний порошок 2 ст.л білого оцту або лимонної кислоти - компоненти відмінно справляється з плямами, а також перешкоджають утворенню цвілі в пральній машині.

Як зробити гель для прання або рідкий порошок

В якості альтернативи сухому засобу ви можете приготувати рідкий порошок. Для цього вам потрібно натерти на тертці господарське мило і засипати його в каструлю з 1.5 літрами води. Помішувати до повного розчинення мила, потім всипати 1 склянку кальцинованої соди. Як тільки маса загусне - прибрати з вогню, перелити у відро і додавати воду, поки обсяг не досягне 5 літрів. В кінці за бажанням можна додати ефірну олію, а потім розлити засіб для прання по пляшках або банкам.

Вас також можуть зацікавити новини: