Як позбутися конденсату в квартирі - поради / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Часто буває так, що в період похолодання на вікнах утворюється конденсат - відбувається це, в основному, через те, що температура на вулиці і в квартирі різна, а самі крапельки - це волога. УНІАН з'ясував, що робити, якщо з'явився конденсат на вікнах - як позбутися за допомогою домашніх квітів.

З'явився конденсат на пластикових вікнах - як позбутися швидко

Досвідчені господині підказали, як прибрати конденсат на вікнах і заодно поліпшити інтер'єр квартири. Для цього вам потрібно просто поставити на підвіконня деякі домашні квіти - вже через кілька днів рівень вологи нормалізується, а ви забудете про проблему.

  • Англійський плющ

Це недорога рослина, яка відмінно фільтрує повітря, за рахунок чого в квартирі рівень вологи не виявляється занадто високим. Крім того, ця квітка корисна для алергіків - вона прибирає токсини з повітря і очищає його. Єдине "але" - плющ небезпечний для домашніх тварин, тому краще тримати рослину в недоступності для вихованців.

Відео дня
  • Лілія

Ця квітка дуже любить вологу, тому всю забере собі - пластиковим вікнам нічого не дістанеться. Рослина невибаглива в догляді і вирощуванні, так що, з нею впораються навіть новачки. Лілія поглинає спори цвілі, нейтралізує токсини і очищає повітря.

  • Пальма

Ще одна рослина, яка допомагає знизити рівень вологості в квартирі. Крім того, навіть холодної осені або взимку пальма здатна перетворити ваш будинок в тропічний рай, що помітно піднімає настрій. Незаперечна перевага квітки - переробка вуглекислого газу в кисень, що означає полегшення дихання для мешканців.

  • Хлорофітум

Таку рослину ще називають "павуковою" - вона невибаглива в догляді і вважається дуже живучою. Навіть для тих, хто нічого не розуміє в садівництві і постійно забуває поливати квіти, це ідеальний варіант. Рослина не тільки нормалізує рівень вологи, але і успішно очищає повітря, і бореться з пилом.

  • Тещин язик

Поливати таку квітку можна раз на місяць, ніякі особливі підгодівлі їй не потрібні, зате якщо ви поставите її на підвіконні - точно забудете про конденсат. Вам буде легше дихати і спати, а також "тещин язик" збирає в себе спори цвілі, очищаючи вашу квартиру від грибка.

  • Нефролепіс

Ця рослина регулює рівень вологості і буде добре себе почувати у вологому кліматі, а також допомагає очищати повітря, позбавляючись від формальдегіду, який може накопичуватися в різних предметах квартири. Це означає, що у вас ніколи не буде проблем з диханням після придбання такої квітки.

Вас також можуть зацікавити новини: