Що можна зшити із залишків махрової тканини / depositphotos.com

У будинку кожної господині є рушники, які вже не можна використовувати за призначенням, а викидати шкода. На допомогу приходять корисні лайфхаки, адже з махрової тканини можна спорудити велику кількість потрібних в побуті речей. УНІАН розповість, які вироби з рушника вдасться змайструвати навіть новачкам.

Раніше ми говорили про те, які бувають рідкісні кулінарні лайфхаки зі знаком мінус, від яких потрібно позбутися.

Що можна зшити зі старих рушників - список

На жаль, через часте прання рушники швидко зношуються, навіть ті, що зроблені з неймовірно якісних матеріалів. Не поспішайте їх викидати - такі махрові вироби цілком можуть прослужити довго, але в оновленому вигляді. УНІАН пропонує господарочкам спробувати зробити з них корисні речі для дому.

Відео дня

Килимок для ванної

Візьміть один або кілька рушників, якщо хочете кольоровий і яскравий елемент декору. Наріжте тканину смужками по 6-8 см, потім сплетіть "кіскою" по 3 шт все смужки, скрутіть їх в коло і скріпіть нитками. Простіший варіант - просто зшити смужки між собою в кілька шарів.

Домашні тапочки

Якщо використовувати цей варіант, то у вас вийде "вбити двох зайців відразу". Візьміть старі домашні тапочки і обшийте їх махровою тканиною. Бажано додатково використовувати ватин, класти його між махрою і тапочками, щоб в результаті отримати більш м'яке взуття.

Мочалка для душу

Така екологічно чиста мочалка буде довго висихати, зате на неї не доведеться витрачатися. Вам слід взяти старий рушник і будь-яку іншу щільну тканину, з якої ви зробите підкладку і ручку для мочалки. Обшийте махрою підкладку, пришийте нитками ручку і практична мочалка готова.

Пляжна сумка

Для того, щоб сходити на морський пляж або на річку, не потрібно підбирати дорогі сумки - звичайна пляжна цілком підійде. Ви можете використовувати кілька рушників, щоб виріб вийшов більш оригінальним. Виріжте з тканини прямокутники відповідного розміру і смужки, з них зробіть ручки. Зшийте їх між собою, дотримуючись форми сумки, яку хочете отримати.

Насадка для швабри

Сучасні швабри продаються вже з насадками для миття підлог, крім того, їх можна купити окремо. Але навіщо витрачати гроші, якщо можна цього уникнути? Візьміть старий рушник, відріжте від нього великий прямокутник, пришити гудзики і зробіть під них отвори. Будьте уважні, щоб розмір нової ганчірки підходив під розмір швабри.

Органайзер

Ще один варіант - практичний органайзер для ванної кімнати, який можна повісити на двері. Старий рушник в такому випадку складіть навпіл і зшийте частини між собою, на зовнішню частину пришити кишені, а зверху - тканинну смужку, за яку ви будете закріпляти сам виріб.

Підстилка для домашніх тварин

Один із самих практичних методів використання махрового рушника, яким ви не користуєтеся - підстилка для кота або собаки. З ним можна навіть нічого не робити - просто постелити вихованцеві в будиночок. З огляду на те, що тварини люблять тепло і комфорт, їм буде все одно, скільки коштує підстилка і хто її виробник.

Вас також можуть зацікавити новини: