Рвуться млинці - чого не вистачає і що робити / ua.depositphotos.com

Млинці - нескладне для приготування блюдо, але часто з ним виникають проблеми. У багатьох господинь така випічка може порватися, пригоріти або прилипнути до сковороди - і "грудкою" піде не тільки перший млинець, але і всі інші.

УНІАН розповість, як зробити так, щоб млинці не прилипали до сковороди, і як приготувати смачні ласощі.

Чому млинці погано знімаються і рвуться

В основному, мереживний і рум'яний млинець може порватися, якщо у вас невідповідна сковорода або неправильно приготоване тісто. Смажити млинці найкраще на млинцевій сковороді - з довгою ручкою і товстим дном. В якості альтернативи підійдуть і спеціальні млинниці. Якщо немає ні млинцевої сковороди, ні електроблинниці, то підійде і звичайна сковорода, але обов'язково - з товстим дном. Нагрівати її потрібно до максимальної температури - недостатній нагрів найчастіше і стає причиною прилипання млинців.

Відео дня

Чавунна сковорода в цьому сенсі - ідеальний варіант. Якщо користуєтеся нею, то прожарюйте сковороду з кухонною сіллю на вогні, потім промийте водою без миючих засобів, обсушіть і змастіть маслом.

Друга причина травмування млинців - неправильно приготоване тісто. Через невдале поєднання продуктів в рецепті воно може вийти занадто густим або занадто рідким. Навіть якщо ви строго дотримуєтесь рецепту, від таких казусів не застрахований ніхто, тому досвідчені господині регулюють густоту тіста на око. Оптимальна консистенція - аналогічна сметані.

При цьому, пам'ятайте, що продукти повинні бути кімнатної температури, а для вірності можна залишити опару після замішування на 20-30 хвилин. Під час смаження весь час потрібно помішувати тісто, піднімаючи його ложкою з дна.

Що робити, якщо тісто прилипає до сковороди

Якщо ви впевнені, що приготували тісто правильно, а сковорода у вас підходить для смаження, значить, причина того, що млинці не виходять, в іншому:

  • занадто низька або висока температура для смаження;
  • невміле поводження з маслом.

Основна порада і нагадування всім тим, хто збирається смажити млинці - дріжджове тісто готують тільки на повільному вогні, а бездріжджове - на середньому. Крім того, важливо і правильно використовувати рослинне масло:

  • додати 1-2 столових ложки в тісто;
  • змащувати сковороду після кожного млинця;
  • промащувати маслом і дно, і бортики;
  • користуватися силіконовим пензликом;
  • якщо переборщили з маслом - прибрати надлишки серветкою.

Якщо ви додаєте в тісто корицю або ваніль, то намагайтеся не перестаратися - занадто велика кількість цих добавок теж може відбитися на якості тесту.

Ідеальні млинці на молоці - рецепт

  • куряче яйце - 1 шт
  • молоко - 500 мл
  • борошно пшеничне - 180 гр
  • цукор - 2,5 ст. л
  • сіль - щіпка
  • рослинна олія - 50 мл
  • масло або жир - для змазування. 

У глибокий посуд вбити яйце, всипати цукор і сіль, влити молоко. Всипати борошно, перемішати до однорідної маси, додати рослинне масло. Знову ретельно перемішати. Якщо бачите, що консистенція нагадує густу сметану - залишити тісто на 20 хвилин, в іншому випадку додати ще борошна. Після цього змастити сковороду маслом, розігріти на сильному вогні і, набираючи ополоником тісто, вилити його на жарочную поверхню. Смажити кожен млинець по 2-3 хвилини з кожного боку.

Вас також можуть зацікавити новини: