Яка норма прального порошку на прання / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Дуже часто ми перемо за принципом: більше мийного додаси - краще відіпреться. І дуже сильно помиляємося. Велика кількість прального порошку може абсолютно ніяк не впливати на якість прання, а ось на якість випраних речей і пральну машину - дуже навіть. Давайте розберемося, скільки грам порошку на одне прання потрібно насправді та від чого залежить ця кількість.

Скільки порошку на одне прання потрібно використовувати

Чому важливо не додавати мийного засобу більше, ніж треба? Якщо його буде багато, то після такого прання на речах, найімовірніше, з'являться білясті розводи, вони стануть жорсткими та з різким запахом (можуть викликати алергію), крім цього, може засмічуватися контейнер пральної машини, а з барабана з'явиться неприємний запах. І, звісно, хороший порошок зараз не дуже дешевий, тому використовувати його "направо і наліво" не дуже раціонально.

Кількість порошку для одного прання залежить від кількох чинників:

Відео дня
  • ступеня забрудненості білизни;
  • якості води - жорстка чи м'яка;
  • ваги білизни, яку перете.

Ідеальна пропорція цього мийного засобу: десь 1 ст. л. на 1 кг сухої білизни.

Тобто, скільки потрібно порошку на 5 кг прання? Відповідь: 5 ст. л, але якщо білизна не дуже брудна, і вода м'яка.

Якщо ж білизна сильно забруднена, вода дуже жорстка, або за повного циклу прання, тоді кількість потрібно збільшити з розрахунку 2 ст. л. мийного - на 1 кг білизни.

Важливо орієнтуватися саме на ці параметри, а не на максимально можливе завантаження барабана пральної машини, за принципом - більший барабан, значить, більше порошку. Якщо ви, наприклад, сумніваєтеся, скільки потрібно сипати порошку в пральну машину на 6 кг, то краще зважити брудну білизну, якщо її виявиться менше ніж 6 кг, то і кількість мийного засобу теж буде меншою.

Скільки прального порошку в столовій ложці

Відміряти засіб столовими ложками не обов'язково - можна використовувати спеціальну мірну ложку або дозатор. Але виходити потрібно з того, що у звичайній столовій ложці - приблизно 25 г порошку.

Раніше ми розповідали, чим посилити порошок для прання - ви здивуєтеся, наскільки це просто.

Вас також можуть зацікавити новини: