Як зберігати петрушку в холодильнику / фото ua.depositphotos.com

Ароматна, хрустка, яскрава, соковита, смачна - саме така зелень викликає апетит і прикрашає будь-яку страву. Кріп і петрушка ростуть практично на кожному городі, їх також можна без проблем купити ледь не в кожному продуктовому магазині. Однак не всі знають, як зберігати зелень, щоб вона не псувалася. 

Раніше УНІАН розповідав, чим замінити крохмаль у стравах, тепер же пропонуємо вам дізнатися, як зберігати зелень в холодильнику у контейнері, щоб вона залишалася свіжою максимально довго.

Як зберігати зелень в контейнері

Багато хто думає, що зберігати зелень в банці - найкращий варіант. Однак якщо ви хочете дізнатися, як зберегти зелень свіжою без заморозки - лайфхак дуже простий, вам знадобиться не банка, а великий пластиковий контейнер з кришкою.

Відео дня

Варто враховувати, що контейнер повинен бути з засувками, так він буде закриватися максимально щільно. Для початку вам варто промити всю зелень, яку ви збираєтеся зберігати в холодильнику.

Уважно огляньте всі листочки і стеблинки, на них не повинні залишитися шматочки бруду і смітинок. Після того, як ви ретельно вимили кріп або петрушку, розділіть зелень на пучки, які потрібно зав'язати звичайною ниткою. Все пожовклі листочки і залишки коренів краще обрізати або відірвати. 

Після цього акуратно покладіть пучки в контейнер. Важливо враховувати, що зелені там не повинно бути "тісно". Не потрібно "утрамбовувати" пучки і здавлювати їх силою. Коли зелень покладена, залийте її чистою прохолодною водою, вона повинна покрити всі листочки і бути вище пучків.

Після цього контейнер закрийте кришкою і приберіть в холодильник. Потім почекайте 2-3 години, за цей час зелень встигне насититися водою. Після цього повністю злийте всю рідину. Зберігання зелені в скляній банці має на увазі, що кріп або петрушка будуть перебувати у воді завжди, а лайфхак про те, як зберегти зелень в контейнері, полягає в зворотному.

Дістаньте пучки з ємності і обережно струсіть зайві краплі. Контейнер потрібно насухо витерти, після чого поверніть в нього зелень і закрийте його кришкою. Тепер ви можете прибрати ємність в холодильник, таке зберігання дозволить вам "продовжити життя" зелені на багато днів. Час від часу варто перебирати пучки, аби зрізати пожовклі листки. Також не забувайте зливати воду, вона буде там з'являтися регулярно.

Як зберігати нарізану зелень в холодильнику 

Нарізана зелень швидко починає підсихати. А тому якщо ви вирішили на час залишити вже нарізаний кріп або петрушку, постарайтеся одразу ж придумати, в яке блюдо ви його додасте. У холодильнику нарізана зелень можна недовго зберігатися в ємності з кришкою. Однак найкраще розкласти нарізані листя по пакетах і відправити їх в морозилку, так ви точно збережете зелень.

Як зберегти зелень свіжою без холодильника

Якщо вам потрібно зберегти свіжість ароматної зелені без холодильника, вам допоможуть поліетиленові пакетики. Збризніть пучки водою і покладіть кріп або петрушку в пакет. Після цього зав'яжіть його, але не "вичавлюйте" повітря. Мало того, в пакеті варто зробити кілька дірочок, так зелень буде "дихати" і довше залишиться свіжою.

Вас також можуть зацікавити новини: