Не поспішайте в магазин: несподівані варіанти, чим замінити крохмаль у рецептах

Крохмаль - основа багатьох страв, соусів та десертів. Однак, інколи його відсутність ми виявляємо вже у процесі готування. Не поспішайте у супермаркет, адже завжди знайдеться альтернатива.

Раніше УНІАН розповідав, чим замінити дріжджі у випічці, а сьогодні розкриємо, чим у рецепті замінити крохмаль.

Крохмаль додають у страви для загустіння. Саме за цю здатність без нього не обходяться більшість соусів, м'ясні та ягідні начинки, а також креми. Досвідчені кухарі знають, чим у рецепті можна замінити картопляний крохмаль. При цьому для кожного з випадків слід використовувати різну альтернативу.

Відео дня

Чим можна замінити крохмаль у випічці?

У випадку з випічкою найчастіше додають до двох столових ложок крохмалю. Разом з тим, його функцію чудово виконає одне куряче яйце невеликого розміру. 

Крім того, для солодкої випічки замість крохмалю додають кокосову стружку. Втім, попередньо її необхідно подрібнити блендером до порошкоподібного стану. Цей варіант, до речі, ідеально підійде, якщо ви шукаєте, чим замінити крохмаль у чізкейку. Виняток, якщо ви не полюбляєте смак та запах кокосу, адже тут він відчуватиметься.

Є ще один лайфхак - крохмаль у випічці можна замінити вівсяним борошном. Ви можете використати готове борошно, або приготувати його, подрібнивши вівсяні пластівці.

Чим замінити крохмаль у соусі?

У рецептах приготування більшості соусів фігурує цей інгредієнт. Однак і на цей випадок є альтернатива - записуйте, чим замінити крохмаль для загустіння соусів.

Замість крохмалю соус загущують борошном. Можна використати пшеничне, а кількість регулюйте у процесі готування, орієнтуючись на консистенцію соусу.

Чим можна замінити крохмаль у начинці?

Найчастіше з крохмалем готуть ягідні начинки. Головна фішка - зберегти цільність ягід у в'язкому соусі. Саме для в'язкості додають крохмаль, зокрема у процесі готування вишневої начинки до млинців, тортів та тістечок.

Існує кілька способів, чим замінити крохмал у вишневій начинці. Із функцією загустіння чудово впораються кукурудзяне, гречане, житнє або вівсяне борошно. Додавайте за принципом крохмалю, але контролюйте пропорції, зважаючи на консистенцію, яка виходить.

Разом з тим, крохмаль додають не тільки до ягідних та фруктових начинок, але й до м'ясних. Тут кулінари виділяють окремий лайфхак, чим замінити крохмаль у м'ясі. Додайте у начинку трохи розведеного водою желатину або агар-агару. Тоді ваші тефтелі чи котлети матимуть ідеальну форму.

Вас також можуть зацікавити новини: