Як повернути форму розтягнувся светру-поради \ \ фото ua.depositphotos.com

Вовняні речі дуже вибагливі в пранні. Буває, що, вибравши неправильний режим на пралці, можна зіпсувати їх. Однак засмучуватися не варто, УНІАН зібрав поради як повернути форму светру, який сів.

Раніше УНІАН писав, як розтягнути річ після прання, якщо вона все-таки зменшилася в розмірі.

Як повернути форму вовняному светру після прання - прості лайфхаки

Повернути форму вовняній речі після прання - завдання нелегке, але вирішуване. Якщо светр звалявся після прання, його потрібно замочити на пару годин в оцтово-водному міксі. Його роблять з 5 л води і 2 ст. л. оцту. Після цього:

Відео дня
  • акуратно віджати светр;
  • покласти на рушник;
  • згорнути в рулон;
  • залишити на три години.

Потім розгорнути рулон і дати одягу висохнути. 

Другий лайфхак, як повернути форму вовняному светру, який сів, теж простий. У тазу потрібно змішати:

  • 5 літрів води;
  • 3 ст. л. нашатирного спирту;
  • столову ложку одеколону;
  • 2 ст. л. скипидару.

У цей розчин покласти на пару годин зіпсований одяг. Потім сполоснути, акуратно віджати і сушити в горизонтальному положенні.

Ці методи ефективні, коли вовняний виріб "сів" на 1-2 розміри, в іншому випадку вони виявляться безсилі.

Як повернути пухнастість светру - використовуємо підручні засоби

Якщо за час зими улюблений светр втратив пухнастість, не поспішайте його списувати з рахунків. Щоб повернути форму розтягнутому одягу, господині радять змішати кондиціонер для білизни або ополіскувач для волосся з прохолодною водою і прополоскати річ цим міксом. Також підійде слабкий водно-оцтовий розчин. Такі суміші "закриють" лусочки вовняних волокон, вони стануть гладкими і перестануть чіплятися один за одного. Таким чином светр стане пухнастим знову.

Як повернути форму розтягнутій речі - три способи

Перший спосіб підходить, коли річ частково зіпсувалася. Деформовану ділянку потрібно змочити водою з пульверизатора, покласти на рушник і руками надати цій ділянці потрібну форму. Після просушування светр або інший одяг стане потрібного розміру.

Другий спосіб підходить речам машинної в'язки. Якщо це, наприклад, светр, то його потрібно заново випрати, але вже в мішку для прання і на швидкому режимі. Для зменшення речі на кілька розмірів прати її потрібно в гарячій воді. Після цього сушити горизонтально, поклавши на рушник. 

Третій спосіб допоможе прибрати витягнутості на светрі. Річ замочують на годину в прохолодній воді, добре віджимають і кладуть просушуватися в горизонтальному положенні. Розкладаючи річ для сушіння, руками надайте їй потрібну форму.

Як відновити розтягнутий трикотаж - поради господинь

Щоб врятувати трикотажну річ, її слід замочити на ніч в суміші з теплої води і кондиціонера для білизни. Вранці виріб віджати, покласти на рушник, надати потрібну форму і залишити сушитися.

Також розтягнутий одяг можна випрати у воді, нагрітій до 40 градусів, з додаванням шампуню. Віджати вручну, покласти на рушник і скрутити в рулон. Через деякий час розмістити горизонтально і залишити до повного висихання. Якщо у одягу розтягнуті рукава, то замочувати краще тільки їх. Діяти за вищеописаним алгоритмом.

А щоб зменшити одяг на розмір або два, його потрібно прати у воді, нагрітій до 45-50 градусів.

Вас також можуть зацікавити новини: