Як швидко розтягнути річ після прання / фото ua.depositphotos.com

Іноді навіть найдосвідченіші господині стикаються з проблемою - дістають з пральної машинки речі, а вони раптом виявляються на два-три розміри менше. Це відбувається через неправильний режим прання або невідповідні миючі засоби.

УНІАН розповість, чи розтягується бавовна після прання і що в такому випадку робити з вовняними речами.

Як розтягнути річ з бавовни - рекомендації

Якщо після прання ви виявили, що улюблений одяг з бавовни перетворився на екземпляр з "Дитячого світу", швидше використовуйте рекомендовані засоби, щоб відновити його:

Відео дня
  • Рушник - викласти одяг на рівну поверхню, застелену рушником, скатати в трубочку, акуратно натиснути і розгорнути, а потім злегка потягнути одяг.
  • Холодна вода - замочити річ в холодній воді на 20-25 хвилин і залишити сушитися в горизонтальному положенні.
  • Оцет - натерти одяг, що сів, губкою, просоченою 9% оцтом, повісити на вішалку і залишити сушитися.
  • Секретний розчин - розвести у воді 3 ст.л нашатирю, 1 ст. л горілки і 1 ст. л скипидару. Замочити в цій суміші одяг на півгодини, потім прополоскати в чистій воді і залишити сушитися.
  • Молоко - у рівних кількостях змішати воду і молоко, замочити там речі на півгодини. Потім прополоскати в теплій воді і висушити на рушник.

Альтернативний варіант - прийняти гарячий душ в речах, що сіли. Потоки води високої температури будуть впливати на тканини, а вам потрібно лише допомогти - потягнути їх в потрібному напрямку.

Як розтягнути вовняну річ після прання - поради

Вовняні речі, що сіли - поширена проблема, коли через неправильний режим в СМА улюблений светр може стати на кілька розмірів менше. У випадку з шерстю теж можна врятувати ситуацію, якщо знати хитрощі:

  • Оцет - наповнити миску теплою водою, розвести там 1-2 ст.л оцту, замочити одяг на півгодини, періодично розтягуючи його руками. Потім прополоскати річ в чистій воді і залишити сушитися.
  • Холодна вода - змочити верхню частину светра або сукні холодною водою, викласти одяг на горизонтальну поверхню і витягнути плечі вгору. Зафіксувати чимось важким і залишити на ніч.
  • Перекис - наповнити тазик холодною водою і розвести 2 ст.л перекису, замочити річ в розчині на 2 години і потім залишити сушитися.
  • Вішалка - прополоскати виріб в теплій воді і повісити на плечики, щоб під вагою мокрої тканини одяг трохи розтягнувся.
  • Праска - виставити мінімальну температуру і злегка відпарити одяг.

Для того, щоб вам не довелося кожен раз розтягувати речі, що сіли. уважно вивчайте етикетки - там вказана інформація про те, як правильно прати той чи інший одяг. Також важливо запам'ятати, що в гарячій воді краще речі не прати, відповідно, виставляйте в СМА середню температуру.

Вас також можуть зацікавити новини: