Місячний посівний календар 2020: сприятливі і несприятливі дні / фото: ua.depositphotos.com

Місяць та його фази мають неймовірний вплив на все живе у нашій природі, у тому числі й на садово-городні рослини. Він може як сприятливо, так і негативно впливати на ріст та розвиток рослин.

Читайте такожКалендар стрижок на травень 2020: коли краще стригтися, щоб волосся було красивим

Так, давно помічено, що дні молодиків і повні не підходять для посадочних і пересадочних робіт. У повний місяць велика частина соків перебуває у верхній частині рослини, в стеблі та плодах, а у молодик, навпаки, в його підземній частині – бульбах і коренях.

Відео дня

Насіння, яке потрапляє в землю при зростаючому Місяці, програмується на більш активне зростання вгору і розвиток над землею, а посаджені при спадному Місяці мають протилежну тенденцію розвитку вниз під землею. Тому рослини, плоди яких розташовані над землею, треба сіяти і садити при зростаючому Місяці, а всі коренеплоди – при спадному.

З урахуванням цього і складено Місячний посівний календар, який допоможе городникам і садоводам виростити чудовий урожай.

Найбільш сприятливі для посадки дні: посівний календар 2020

Місячний посівний календар на 2020 рік / фото: agro-mir.com.ua
Місячний посівний календар на 2020 рік / фото: agro-mir.com.ua

Які дні найкращі для догляду за рослинами

Аби максимально ефективно розпланувати роботи з рослинами і розпочати новий городній сезон, важливо також знати, коли вносити добрива та здійснювати догляд за рослинами. У цьому стане в пригоді Місячний посівний календар 2020. 

Місячний календар щодо догляду за рослинами 2020 / фото: agro-mir.com.ua
Місячний календар щодо догляду за рослинами 2020 / фото: agro-mir.com.ua

Несприятливі для садівництва дні у 2020 році

Місячний посівний календар підказує не лише найбільш сприятливі дні для всіх видів садових та городніх робіт, а також застерігає від періодів, коли висадженням рослин або доглядом за ними краще не займатися.

Читайте такожМісячний календар на травень 2020: сприятливі і несприятливі дні

Забороненими днями для посадки та пересаджування рослин у 2020 році є такі дні: травень – 7 та 22, червень – 5 та 21, липень – 5 та 20, серпень – 3 та 19, вересень – 2 та 17, жовтень – 2, 16 та 31, листопад – 15 та 30, грудень – 14 та 30.

Дотримання рекомендацій Місячного посівного календаря на 2020 рік сприятиме отриманню доброго врожаю. Але ще однією важливою умовою під час вирощування садових і городніх культур є праця людини, тобто своєчасний догляд за рослинами.