Значення та походження імені Аліна / фото ua.depositphotos.com

Ім’я Аліна нині є доволі поширеним. Популярності воно почало набувати наприкінці XX століття, а до того вважалося рідкісним, екзотичним та вишуканим.

Аліна: значення, походження та варіації імені

Історія імені Аліна, як і його значення, дуже цікава. Загалом існує декілька теорій його походження і тлумачення.

Читайте такожЗначення імені Святослав: характер, доля, сумісність з іншими іменамиТак, за однією з версій, це ім’я має французькі та німецькі корені, а перекладається воно як "благородна, великодушна, велична". Також висувається гіпотеза, що ім’я Аліна прийшло в англійську мову з арабської й має подібне значення – "піднесена", "благородна".

Відео дня

У перекладі ж з латинської Аліна означає "інша", "чужа".

Крім того, існує також версія, що це ім’я давньогрецького походження і перекладається як "сонячна", "промениста".

Поширені скорочені варіанти та зменшувально-пестливі варіації імені: Алінка, Аліночка, Аля, Алічка, Алька.

Аліна у дитинстві

Вже у ранньому віці Аліна проявляє самостійність і наполегливість. Вона доволі непосидюча й усе прагне зробити по-своєму. Не завжди рахується з думкою вчителів і батьків. Стати для авторитетом для цієї дівчинки непросто.

Аліна має чудову пам'ять і як губка вбирає в себе всю інформацію, тому в школі вона зазвичай вчиться добре. Ця дівчинка також любить малювати й читати історичні романи.

Що означає ім’я Аліна / фото ua.depositphotos.com

Однією із характерних особливостей дівчини на ім’я Аліна є дар переконання – вона з легкістю може переконати співрозмовника навіть у тому, в чому він не хоче поступатися. До того ж у ній дуже часто поєднуються, здавалося би, такі несумісні риси характеру, як владність і дружелюбність.

Дуже часто Аліна успадковує характер від батька, та й зовні схожа на нього.

Аліна: характер та доля

Доросла Аліна дуже своєрідна і волелюбна. Вона зухвала, вперта, імпульсивна, емоційна, примхлива, але при цьому жіночна й ніжна. Ця жінка знає про особливості свого характеру, прагне компенсувати негативні якості, бореться з їхніми проявами.

Нерідко Аліна приховує свої почуття, не дозволяючи оточуючим бачити її справжні емоції. Свою пристрасну натуру вона вміло ховає за завісою байдужості. Періодично втрачаючи контроль, відкриває справжню сутність.

Окрім гарної пам’яті, вона має також чудову інтуїцію, що часто допомагає досягти багато чого, в тому числі й перемог на особистому фронті.

У роботі Аліна відповідальна, швидко та якісно її виконує. Власниця цього імені є надійним другом і ніколи не відступає від своїх принципів.

Аліна у коханні та шлюбі

У коханні Аліна доволі непередбачувана. Вона проявляє то ніжність і поступливість, то холодність і гордовитість, перетворюючись на маленьке дияволятко.

Сумісність імені Аліна з іншими іменами / фото ua.depositphotos.com

Ще з юності у Аліни завжди багато шанувальників, але домогтися її прихильності непросто. Ця жінка вимоглива до партнера й знає собі ціну.

Що стосується шлюбу, то з ним Аліна буде тягнути до останнього. Вона буде довго вибирати потенційного чоловіка й оцінюватиме його не за матеріальним становищем. Для Аліни важливі інші чинники, наприклад, чоловік має поважати її думку та не зазіхати на свободу. Оскільки жінка з таким ім’ям дуже цінує дружбу, то їй важливо, щоб і партнер теж був для неї другом.

Сумісність Аліни з чоловічими іменами

Читайте такожЗначення імені Мілана: характер, доля, сумісність з іншими іменамиНайкращою для Аліни є сумісність з такими чоловічими іменами, як Євген, Борис, Віктор, Володимир, Олег, Олександр, Петро, Михайло, Андрій, Денис, Матвій, Роман.

Негативним буде поєднання з Анатолієм,  Олексієм, Дмитром, Ігорем, Миколою. Від цих чоловіків астрологи радять триматися подалі.

Іменини Аліни

Свій День ангела вони можуть відзначати 23 березня, 26 квітня, 29 травня, 14 червня, 16 червня, 2 липня, 4 серпня, 29 вересня.

Вас також можуть зацікавити інші новини астрології: