Назар - значення та походження імені / фото pixabay.com

Чоловіче ім’я Назар – дуже милозвучне й має давнє походження.

Назар: значення й походження імені

Читайте такожЗначення імені Аліна: характер, доля, сумісність з іншими іменамиІм’я Назар має декілька версій походження. За першою з них, це ім'я утворено від піздньолатинського імені Nazarius, яке означає "той, хто родом з Назарету", "назаретянин".

Також існує думка, що воно єврейського походження. В івриті ім'я Назар означає людину, "яка присвятила себе Богу" або "дав обітницю".

Відео дня

І третім варіантом його походження є арабський. Ім’я Назар з арабської можна перекласти як "погляд", "далекоглядний", "дивиться на речі з хорошого боку", "має пильний погляд".

Варіації імені Назар

Зменшувально-пестливі варіанти імені: Назарчик, Назарик, Назарка, Назарушка, Заря, Зоря, Зарушка.

Споріднені іменоформи: Назарій, Назаріос, Насаріо, Назер, Надзаріо, Назарі. У Франції існує жіночий аналог імені Назар – Назара, а в Болгарії – Назарка.

Церковний варіант імені: Назарій.

Назар у дитинстві

З раннього віку Назар – це вже маленький чоловік, який демонструє серйозну, впевнену поведінку. Проте це не означає, що дитині не властиві пустощі. Це дуже жвавий, допитливий та активний хлопчик, який знає собі ціну.

Назар доволі товариська, рухлива дитина. Цей хлопчик також має багату уяву й захоплюється читанням. Народжений у липні Назар дуже схожий на матір. Він закритий від оточуючих, рішення приймає обдумано та серйозно.

Ім’я Назар - характер та доля / фото ua.depositphotos.com

З одного боку, це дуже непосидючий, галасливий, дієвий, непередбачуваний, безкомпромісний, неслухняний і балуваний хлопчисько. Однак водночас значення цього імені може нагородити Назара і такими позитивними рисами як чутливість, чуйність, дружелюбність, комунікабельність, красномовність і товариськість.

У навчанні у цього хлопчика ніколи не виникає проблем – впорається з будь-яким завданням. Навіть якщо щось не виходить з першого разу, малюк до останнього буде виконувати завдання і в підсумку доб'ється успіху. В юності починає формуватися стрижень у характері Назара. Підліток стає розсудливим, кмітливим, вчиться мислити аналітично.

Назар: характер і доля

Назар схильний до подвійності натури. Він спокійний, впевнений, відповідальний, коли йдеться про роботу, сім'ю або інші важливі справи. Але в інших ситуаціях може ставати абсолютно безбашеним, веселим і нестримним.

Читайте такожЗначення імені Святослав: характер, доля, сумісність з іншими іменамиЦей чоловік, на думку астрологів, некерована, незалежна, і шалена особистість, яка не піддається контролю й не підвладна навіть найсильнішому маніпулюванню.

Назар звик усе ретельно зважувати перед прийняттям рішення, що викликає ще більшу повагу в оточуючих. Він не любить давати нездійсненних обіцянок. У спілкуванні названий так чоловік чарівна і компанійська людина, а вміння знаходити собі друзів властиво йому ще з дитинства.

Він уміє ладнати з колегами й навіть може стати керівником. Часто саме колеги висувають Назара на підвищення, оскільки той здатен і роботу робити, і стосунки з колективом вибудувати. Назар успішний також і в підприємницької діяльності.

Назар у коханні та шлюбі

В душі чоловік, який отримав ім'я Назар, романтик з чудовою уявою, фантазер, шукач пригод і просто людина, яка не бажає нудно проводити час. Він привабливий та відкритий, і це допомагає йому стати популярним серед представниць протилежної статі. У чоловікові з цим ім'ям відчувається владна, сильна людина.

Сумісність імені Назар з іншими іменами / фото pixabay.com

Цей чоловік вміє кохати, цінує взаємні почуття. Свою даму Назар завойовує обережно, не вдається до тиску. Шлюб для нього можливий лише за взаємного кохання.

Майбутня дружина Назара повинна бути максимально наближена до його ідеалу – бути лагідною, ніжною, терплячою. Він ніколи не покохає красиву і сексуальну, але аморальну й порожню всередині жінку.

Допомогу подруги життя Назар цінує понад усе. Дружина для нього – захист і опора, що постійно зміцнює їхній союз. Він дуже ніжний і турботливий, а його любов до дітей просто безмежна.

Читайте такожЗначення імені Денис: характер, доля, сумісність з іншими іменами

Сумісність Назара з іншими іменами

Найбільша вірогідність міцних стосунків у Назара з жінками, що мають такі імена: Ангеліна, Аріадна, Василина, Вікторія, Катерина, Єфросинія, Зоя, Ірина, Камілла, Лілія, Марія.

А ось з Алісою, Аріною, Варварою, Оленою, Єлизаветою, Зінаїдою, Інгою, Христиною, Ларисою, на думку астрологів, стосунки краще не будувати – з цими жінками нічого доброго не вийде.

Іменини Назара

Свій день ангела Назар святкує 10 травня, 12 червня, 17 червня, 28 липня, 27 жовтня, 18 листопада, 9 грудня.

Вас також можуть зацікавити інші новини: