Ім'я Олена / фото pixabay

В історії, найчастіше, ім'я Олена асоціюється з Оленою Троянською (Спартанською) - дівчиною, через яку сталася Троянська війна. У слов'ян ім'я Олена також популярно - казки про Олену Прекрасну і Олену Премудру знає кожна людина.

Походження і значення імені Олена

Ім'я Олена походить від імені грецького бога сонця Геліоса. У перекладі з грецької це воно означає "сонячне світло" або "сонячний промінь". У греків існувало інше жіноче ім'я, пов'язане з Геліосом - Селена. Його пов'язували з місяцем. Так називали дівчаток з аристократичних сімей.

Форми імені Олена

Ім'я Олена має такі зменшувально-пестливі форми: Олена, Леся, Льонок, Ленуша, Лінуся, Олена, Оленка, Люся, Олена, Леся, Леля, Еля, Ела, Елюся, Леночка, Ленчик, Леночка, Ленушка, Оленка, Оленка, Оленка, Оленка, Оленка, Оленка, Оленка, Елюш.

Відео дня

Варіанти імені в інших країнах: Хелен, Хелена, Еллен, Єлена.

Олена в дитинстві

Ім'я Олена для дівчинки / фото pixabay

Маленька Олена має багато позитивних якостей: вона добра, життєрадісна, активна, енергійна, доброзичлива. Олена росте дуже допитливою дитиною. Вона прагне дізнатися все на світі, любить вчитися і ділитися вивченою інформацією з іншими. 

Читайте такожАстрологи назвали ідеальну пару гороскопом для кожного знака ЗодіакуМаленька Олена поважає батьків і добре слухається їх, але у неї бувають конфлікти з однолітками. Вона ніколи не визнає свою неправоту. Домашні обов'язки виконує, але не любить коли їй наказують.

У школі Олена отримує хороші оцінки, у неї багато друзів, вчителі її хвалять. У дівчинки багато друзів і захоплень, все дається їй добре. У підлітковому віці в Олени може трапитися період бунтарства або наслідування старшим друзям - в цей час їй потрібен хороший батьківський приклад.

Характер і доля Олени

Олена - дуже активна дівчина з безліччю інтересів і амбіцій. У неї багато друзів, вона займається саморозвитком, із задоволенням допомагає іншим. Багато людей поважають Олену за її працьовитість, цілеспрямованість і відданість. 

Олена любить бути лідером і добре справляється з цією роллю. Однак зарозумілою її назвати не можна, вона поважає інших людей. Олені дуже важливо мати підтримку, довіряти комусь. Ця дівчина абсолютно не виносить самотність.

Олена дуже мрійлива і наївна. Зіткнення з суворою реальністю може її боляче поранити. Вона не помічає недоліків в людях і легко може стати жертвою обману.

Сумісність імені Олена / фото pixabay

У роботі Олена професійно і відповідально підходить до своїх обов'язків. Олена відмінно розкриває себе в тих професіях, де потрібен творчий розум або вміння спілкуватися з друзями. Часто власниці цього імені стають артистками або спортсменками. Олену можна назвати хорошим фахівцем, проте відпочинок для неї дуже важливий. Ця дівчина дуже погано переносить перероблювання і працю на вихідних.

Олена в любові і шлюбі

Читайте такожПодарунок небес: у кого в 2022 році з'явиться дитинаОлена все життя знаходиться в пошуках ідеалу. Вимоги до чоловіка у неї вкрай високі. Олена досить образлива і примхлива. Часто вона додумує слова і вчинки, яких чоловік ніколи не робив. Це дуже ревнива дівчина, проте гаряче віддана своєму обранцеві. Олена любить подарунки і красиві компліменти, проте матеріальний достаток чоловіка для неї не важливий - набагато важливіше мати духовний зв'язок.

Вона вважає, що заробляти гроші в сім'ї повинен бути чоловік, а дружина має  займатися домашніми справами і вихованням дітей. З цією роллю вона справляється чудово. Олена - відмінна господиня і любляча мати.

Сумісність імені Олена

Олена має дуже високу сумісність в любові і шлюбі з такими чоловічими іменами: Максим, Андрій, Богдан, Ярослав, Філіп, Сергій, Дмитро, Костянтин, Денис, Валерій, Юрій, Руслан.

Низька сумісність у Олени з власниками наступних імен: Станіслав, Єгор, Данило, Святослав, Олександр, Гліб, Анатолій, Степан.

Іменини Олени

Олена відзначає свій день ангела 28 січня, 19 березня, 3 червня, 8 червня, 10 червня, 24 липня, 10 серпня, 17 вересня, 12 листопада.

Читайте інші новини астрології: