Сьогодні Україна відзначає День ракетних військ і артилерії / фото mil.gov.ua

Яке свято 3 листопада 2020

Цього дня світ відзначає день зберігання таємниці і Всесвітній день косплея (косплей - костюмована гра).

Читайте такожВихідні у листопаді: як будемо відпочивати в третій місяць осеніВ Україні - День ракетних військ і артилерії, День інженерних військ, в Японії - День культури, у США - Election Day, День домогосподарки і Домогосподарка, День сендвіча, у Східному Тиморі - жіночий день, на Мальдівах - День Перемоги, в Панамі - День Незалежності, у Домініці - День Незалежності, в ОАЕ - День прапора, в Австралії - Кубок Мельбурна, в Еквадорі - День незалежності Куенки. 

Пам'ятні дати 3 листопада, річниці та події

У 1888 році "Джек Різник" скоїв свій останній злочин. "Джек Різник" - псевдонім, присвоєний невстановленому серійному вбивці, який діяв у Вайтчепелі і прилеглих районах Лондона в другій половині 1888 року. Прізвисько взято з листа, надісланого у Центральне агентство новин, автор якого взяв на себе відповідальність за вбивства. Жертвами, що приписувалися "Джеку Різнику", були повії з нетрів, яким убивця перерізав горло перед тим, як розітнути черевну порожнину. Вилучення внутрішніх органів, принаймні у трьох з жертв, викликало припущення, що вбивця ма певні анатомічні знання, властиві професійному хірургу. Точна кількість жертв "Джека Різника" наразі невідома, є предметом суперечок і коливається від 5 до 15. Остання жертва, Мері Джейн Келлі, була наймолодшою і найпривабливішою з усіх, а тому заробляла більше за інших і мала можливість знімати кімнату, в якій її вбили. Таємниця особистості вбивці досі не дає спокою дослідникам.

Відео дня
У 1954 році в Японії на екран вперше вийшов фільм "Годзілла" / фото wikipedia.org

У 1897 році відбувся перший підйом у повітря суцільнометалевого дирижабля "Металбаллон" конструкції Давида Шварца в Берліні. Він закінчився руйнуванням літального апарату через відмову двигуна.

У 1954 році в Японії на екран вперше вийшов фільм "Годзілла".

У 1958 році на Лівому березі Сени в Парижі був відкритий комплекс будівель ЮНЕСКО. Його звели на площі Фонтенуа, де розташована також військова школа, за проектом міжнародної команди архітекторів – американця Марселя Брейєра, італійця П'єра Нерві і француза Бернара Зерфюсса. Ансамбль складають три будівлі: секретаріат, будинок пленарних засідань і корпус постійних представництв. Поруч із постійними представництвами розбитий японський сад. У цілому комплекс заслужив в усьому світі визнання як зразок органічного синтезу зодчества й образотворчого мистецтва середини 20 століття.

У 1992 році демократ Вільям (Білл) Джефферсон Клінтон, губернатор штату Арканзас, здобув перемогу на президентських виборах у США.

Яке сьогодні церковне свято

Церква сьогодні вшановує пам'ять Преподобного Іларіона Великого / фото ua.depositphotos.com

Православна церква 3 листопада вшановує пам'ять Преподобного Іларіона Великого. Саме цього дня аналізують природні явища і визначають, якою буде зима. Інша назва свята - "Іларіонів день".  

Що сьогодні не можна робити

Не можна свариться або чимось хвалитися, особливо поблизу доріг. 

Прикмети на 3 листопада     

Читайте такожКоли Великдень у 2021 році: дата великого християнського свята в УкраїніЗ давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

- сніг падає і не тане – навесні буде багато пролісків; 

- випало багато снігу – до хорошого врожаю наступного року; 

- дим із труби піднімається прямо вгору – погода налагодиться; 

- ясний сонячний день – скоро похолоднішає; 

- вечір тихий і безхмарний – наступний день буде хорошим. 

3 листопада іменини 

Іменини у Аркадія, Анатолія, Дем'яна, Костянтина, Сергія, Василя, Федора, Володимира, Миколи, Івана, Олександра, Олексія та Якова.

Вас також можуть зацікавити новини: