Всесвітній день кішок / фото ua.depositphotos.com

Кішки споконвіку вважалися магічними створіннями. Яскравий приклад таких повір'їв - Стародавній Єгипет, де всіх представників сімейства котячих прирівнювали до божеств. Також сьогодні відзначається День ветеринара і День будівельника.

День кішок 2021 - історія свята

Рівно 19 років тому Міжнародний фонд із захисту прав тварин закликав усіх небайдужих відзначати 8 серпня День кішок.

До цієї традиції приєдналися багато країн. Але окремі держави вирішили відзначати свято в інший день: Росія - 1 березня, Польща - 17 лютого, Японія - 22 лютого, США - 16 і 29 жовтня, Італія - 19 листопада.

Відео дня

Всесвітній день кішок - традиції різних країн

Як відзначають День кішок в різних країнах / фото ua.depositphotos.com

Щорічно в усьому світі в цей день проводяться різні змагання та конкурси, присвячені вусатим друзям. Господарі породистих улюбленців приводять їх на урочистості, щоб завоювати чергову "пальму першості", а також просто розслабитися в компанії таких же любителів пухнастих вихованців.

Читайте такожРятувальник з Києва напоїв кота після пожежі та розчулив мережу (фото)Америка, наприклад, розділяє дві дати: 16 жовтня - це День безпритульних котів, а 29 жовтня - День кішки в США. Фонд допомоги бездомним тваринам проводить благодійні акції, збирає кошти для допомоги нужденним чотириногим. 

В Японії культ кішок відомий давно. Їм присвячують серіали, в їх честь пишуть картини. Існує острів Тосіро, де є святилище Бога кішок. Там же живе величезна кількість пухнастих красенів, тому місцеві прозвали острів "котячим". 

Англія приймає котів на державну службу. Часто вони працюють в складських приміщеннях або музеях, охороняючи зерно і музейні експонати від гризунів. Забезпечення отримують у вигляді молока і м'яса.

У багатьох країнах в цей день скасовують всі заборони: з кішками можна ходити в кафе і ресторани, в магазини і кіно. Ця традиція доводить, що люди хочуть і можуть ставитися шанобливо до братів наших менших.

Вас також може зацікавити: