Кого вітають зі святом Дружин Мироносиць / pixabay.com

Щорічно християни шанують пам'ять святих Жон Мироносиць - дівчат, які були близькі до Ісуса Христа і присвятили йому все своє життя. Більшість з них були досить забезпеченими, тому допомагали не тільки морально, а й матеріально. УНІАН розповість, як відзначити день дружини 8 травня цього року.

Також сьогодні відзначається день матері 2022 в Україні.

День Жон-Мироносиць 2022 - дата та історія

Православні віруючі відзначають цю дату у другу неділю після Великодня. У 2022-му році свято випадає на 8 травня

Відео дня

Згідно з біблійними писаннями, найбільш відомою дівчиною, наближеною до Ісуса Христа, була Марія Магдалина. Вона вела грішний спосіб життя, була одержима бісами, але Син Божий допоміг їй позбутися від цього. Тоді вона, увірувавши в силу Господа, пішла за ним. Примітно, що саме вона перша дізналася про Воскресіння Христа і сказала про це людям.

У той момент, коли від Ісуса відреклися апостоли, а учні втекли, дівчата залишилися з ним. Вони ж принесли міро (ароматичне масло) для похоронного ритуалу. Саме тому праведниці стали Жонами (жінками) Мироносицями (ті, що несуть миро) і залишилися в пам'яті християн, як прообрази відданості, віри і любові до людини.

Писання називають імена семи Жон Мироносиць: Марія Магдалина, Саломія, Марфа і Марія, Сусанна, Іоанна, Марія Клеопова, але є думка, що їх було набагато більше.

Кого вітають зі святом Дружин Мироносиць

Православні віруючі в цей день вітають жінок і вважають цю дату альтернативою Міжнародному жіночому дню, який відзначається 8 березня. Сьогодні прийнято робити подарунки і дарувати квіти всім дівчатам, а також говорити компліменти.

В народі свято отримало назву "Бабина братчина", бо слов'янські красуні відзначали його без чоловіків. Їх не підпускали навіть до підготовчих процесів - прибирання будинку, приготування страв і всі інші заходи дівчата проводили самі. Потім збиралися у кого-небудь в гостях і влаштовували жіночі посиденьки.

Зі святом Жон-Мироносиць - привітання та листівки

День дружини 2022 - привітання / bipbap.ru

Дорога, кохана, найніжніша, ласкава, красива і мила! Бажаю тобі величезного щастя, щоб з твого обличчя ніколи не сходила посмішка, щоб в твоїх очах завжди сяяли зірки, а серце не знало печалі і бід. Завжди залишайся такою ж доброю, чуйною, мудрою, розумною, розуміючою і господарською жінкою - еталоном краси, розуму, грації і жіночності. Я тебе шалено люблю! 

Привітання з днем дружини / bipbap.ru

Можна отримати в дружини або красуню, або розумницю, або чудову господиню, або ніжну матір, або королеву балу. А я щасливчик - мені дісталася шикарна жінка, в якій є всі принади. Кохана, зі святом!

З днем святих Жон-Мироносиць / bipbap.ru

Моя дорога дружина, в це свято я бажаю тобі завжди залишатися такою шикарною жінкою, відмінною дружиною і прекрасною матір'ю! Нехай всі твої мрії здійсняться! Я бажаю тобі багато прекрасних миттєвостей, гармонії в душі і підкорення нових вершин! Пам'ятай, сонечко, моя любов до тебе безмежна!

День дружини в Україні - листівки / bipbap.ru

Мила, зі святом! Хочу, щоб у тебе було все добре, і ти ніколи не сумувала. Гарного настрою, нових досягнень і позитивних результатів. Ти у нас найкраща! Любимо шалено і бажаємо щастя!

Поздоровлення дружині / fresh-cards.ru

Улюблена, єдина, ніжна... У цей день я хочу в тисячний раз розповісти тобі про те, як я люблю тебе. Про те, яке це щастя - прокидатися поруч з тобою щоранку і бачити твоє рідне обличчя. Про те, що немає більшого щастя для мене, ніж знати, що вдома чекаєш мене ти. Так нехай же береже тебе ангел від негараздів і хвороб, а душа твоя буде відкрита для моєї безмежної ласки і відданості.

З днем подружжя - теплі побажання / fresh-cards.ru

Любов всього мого життя, берегиню мого вогнища, свою музу, свою другу половинку вітаю. Хочу побажати тобі, кохана, головне - ніколи не хворіти. Нехай посмішка трояндою цвіте на твоїх губах. Нехай в твоїх ніжних очах завжди хлюпається океан щастя і радості. Нехай в твоєму серці завжди живе поглинаюча любов і ніжність, яка підкорила мене навіки. Зі святом!

Як привітати з днем дружини / fresh-cards.ru

Зі святом, моя чарівна дружина. Бажаю тобі, дорога, сміливо перегорнути сторінку життя, забувши образи і невдачі. А попереду нехай чекає тільки успіх, тільки радість! Бажаю залишатися все такою ж дивовижною, чудовою, незвичайною. Радість моя, бажаю тобі не хворіти і ні хвилини не нудьгувати. Бажаю відчувати себе важливою і потрібною. Бажаю бути щасливою і натхненною.

Вас також можуть зацікавити новини: