Іоанн Богослов / УНІАН

Іоан Богослов - один з улюблених учнів Ісуса Христа. Вважається, що саме в день пам'яті святого всіх і в усьому супроводжує удача. Чим прославився апостол, чи можна працювати в цей день і що не можна робити в день Іоана Богослова - в матеріалі УНІАН.

Що означає свято Іоана Богослова

Іоан Богослов народився в I столітті в Галілеї (Ізраїль). Разом зі старшим братом вони були учнями Христа. Іоан був особливо наближений до Ісуса, і часто супроводжував його: був присутній при воскресінні дочки Іаіра, а також під час Преображення Господнього на Фаворі. Апостол був з Христом у Гефсиманському саду, коли того схопили, а потім вели по Хресній дорозі. Саме Іоан Богослов з Богородицею плакав біля підніжжя хреста, на якому був розп'ятий Ісус. Тоді ж апостол почув слова: "Се Мати твоя", а Марії було сказано: "Жено, се син Твій". З тих пір Іоан піклувався про Матір Христа.

Святий апостол продовжував проповідувати і після смерті Христа, а також творив "численні великі чудеса", зцілював і навіть воскрешав людей. Згадується про те, що він залишався цілим і неушкодженим після усіх тортур, яким його піддавали як християнина. 

Відео дня

Іоан Богослов написав книгу Одкровення (Апокаліпсис), а також Євангеліє і три Послання. Апокаліпсис апостола Іоана - пророча книга, яка розповідає про Друге пришестя Христа і кінець світу. У ній описані чотири вершники апокаліпсису, сім ангелів з трубами, сім знамень і лих, поява і загибель антихриста, а також поразки диявола і початок царства Христа.

Святий Іоан Богослов - у чому допомагає

Іоана Богослова особливо шанують письменники, копірайтери, редактори і видавці. Також у святого просять допомоги у різних життєвих негараздах, сімейного щастя, життєвої мудрості, зцілення від хвороб і гарного врожаю.

Чи можна працювати в день пам'яті Іоана Богослова

Цього дня не рекомендують, але й не забороняють працювати, але робота повинна бути не важкою. Також цього дня традиційно наші предки пекли хліб і пироги - частину брали в поле, як подяку для матінки-землі, частину - роздавали нужденним.

Що не можна робити в день Іоана Богослова

У свято є кілька суворих заборон:

  • забороняється сваритися; 
  • не можна важко працювати, робити прибирання, прати, прасувати;
  • не дозволяється що-небудь лагодити, робити ремонт;
  • заборонено ворожити і проводити інші обряди;
  • не можна різати овочі - це до неврожаю.

Також в день Іоана Богослова не можна відмовляти у допомозі та милостині.

Раніше ми розповідали, коли Вознесіння Господнє і що не можна робити в цей день.

Вас також можуть зацікавити новини: