День молоді 2022 - дата та історія / фото ua.depositphotos.com

День молоді відзначається двічі на рік. Всесвітнє свято молодих людей відзначається 10 листопада з метою об'єднання всіх молодих юнаків та дівчат на Землі. В Україні відзначається в останню неділю червня. Цього року традицію змінили за ініціативою молодіжних рухів та організацій України. Коли тепер зустрічаємо свято молодих та безтурботних - дізнайтесь у матеріалі УНІАН.

День молоді 2022 - дата та історія

Свято Дня молоді запроваджено в Україні у 1994 році указом президента Леоніда Кравчука за ініціативою молодіжних об'єднань і організацій України. Датою святкування визначено останню неділю червня.

За традицією свято ми мали відзначити 26 червня, але дата змінилася. Причина - ініціатива молодіжних рухів та організацій України та підтримка інтеграції української молоді до європейської спільноти. Тепер Україна відзначає це свято разом із усім світом - 12 серпня.

Відео дня

У цю дату відзначається Міжнародний день молоді. Його було проголошено у 1999 році Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй.

Мета та значення Дня молоді

Молодість - це не просто певний період у житті людини, а ще й особливий стан душі. Тому День молоді вважається святом творчості, енергії, пізнання та реалізації найсміливіших задумів.

Міжнародний днем молоді має на меті нагадати про роль молодих людей у розвитку та побудові світу, а також у вирішенні різних повсякденних завдань.

Цим днем також привертається увага до актуальних проблем молодих людей. Йдеться, зокрема, про кроки щодо поліпшення якості їхнього життя та розширення кола можливостей.

Як відзначають День молоді

Традиційно щороку молодь вітають з її днем. До свята часто влаштовують різноманітні концерти, фестивалі, квести та спортивні заходи. Також у День молоді можуть влаштовуватися різні флешмоби, в яких можуть взяти участі усі бажаючі.

Звісно ж, багато молодих людей віддають перевагу святкуванню в товаристві своїх друзів.  Чудово провести час можна, наприклад, на природі, адже літній день так і спонукає зібратися веселою компанією на свіжому повітрі.

Вас также могут заинтересовать новости: