День єднання 2024 / листівки УНІАН

16 лютого Україна відзначає державне свято - День єднання. Президент України Володимир Зеленський заснував його у 2022-му на тлі попереджень про можливу війну. Про історію цієї дати, традиції дня та як красиво привітати з цією датою  - у матеріалі.

День єднання - історія дати

Взимку 2022 року американська та західноєвропейська розвідки попереджали Україну про можливе вторгнення РФ і навіть називали дату - 16 лютого. Ніхто не хотів вірити в це - країна продовжувала жити своїм життям і турботами. Але в суспільстві все-таки почалися хвилювання. Для підняття духу і, щоб зменшити психологічний тиск, президент України Володимир Зеленський встановив нове свято, покликане нагадати, що саме в єднанні - наші сила та міць. "Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання", - сказав тоді президент. Так з'явився День єднання 16 лютого.

День єднання України 2024 - традиції та заходи 

День єднання - молоде свято, цього року ми святкуємо його лише втретє. У нього немає сформованих роками традицій, але в умовах війни воно набуло особливого сенсу - показати усьому світові, що ми сьогодні - як ніколи єдині та попри все будемо відстоювати свою незалежність і своє майбутнє.

Відео дня

16 лютого в українських містах і селищах піднімають державний прапор і виконують гімн. Приєднатися до святкування можна, одягнувши вишиванку, прикріпивши синьо-жовту стрічку або ж підтримати донатом тих, хто зараз бореться за нашу свободу та мир на фронті. Привітайте з Днем єднання України близьких та знайомих.

Привітання з Днем єднання України

З Днем єднання! Пам’ятай, що ми - сильні, рішучі та незалежні, бо ми разом! Перемоги нам, миру та добробуту! 

***

Вітаю з Днем єднання! Бажаю, аби всі ми - українці, які вірять у перемогу та наближають її всіма силами - були здоровими, рішучими та вмотивованими! І нехай наша єдність дарує нам крила у найважчі часи!

***

Вітаю громадян наймужнішої країни світу! Бажаю сил та відваги військовим, які саможертовно захищають українську незалежність, доброї вдачі та Божої допомоги медикам, волонтерам, рятувальникам та усім, хто ціною власного життя та здоров’я стоїть на сторожі спокою та миру. З Днем єднання! Разом - до перемоги! 

***

З Днем єднання! Вітаю зі святом усіх, хто стійко дає відсіч окупанту, на передовій і в тилу. Ніхто і ніколи не забере у нас нашу свободу, волю, батьківську хату, рідну землю і мову! В єдності - наша сила!

День єднання - картинки

З Днем єднання 16 лютого / листівки УНІАН

***

З Днем єднання України - картинки / УНІАН

***

З Днем єднання - картинки / листівки УНІАН

***

Картинки з Днем єднання України / УНІАН

Раніше ми розповідали, коли свята в Україні та вихідні дні в лютому 2024

Вас також можуть зацікавити новини: