Невичерпна Чаша - дата

"Невичерпна Чаша" - це чудотворна ікона Божої Матері, яка допомагає в боротьбі з алкоголізмом, наркоманією та іншими видами залежності. В чому її особливості і коли в році святкують день цієї ікони - читайте нижче.

Ікона "Невичерпна Чаша" - дата

Святкування цієї ікони проходить щорічно в травні, а саме - 18 числа (за новим стилем). У цей день прийнято згадувати імена тих, хто страждає від вищевказаних недуг.

Особливості ікони "Невичерпна чаша"

Поява ікони пов'язане з життям відставного тульського солдата, який страждав алкоголізмом. Від цього у нього навіть були проблеми з ногами, але пити він не кидав. Одного разу чоловік побачив уві сні старця, який наказав йому відслужити молебень перед іконою Божої Матері в російському Серпухові.

Відео дня

Дістатися він зумів туди не відразу, однак, коли доповз не зміг знайти необхдимую ікону. Пізніше йому підказали, що мова може йти про ікону, на якій зображена Чаша. На зворотному її боці було написано - "Невичерпна Чаша".

Молитва перед іконою "Невичерпна Чаша"

Після здійснення молебню чоловік знайшов здоров'я і вийшов з храму самостійно. Більш того, він позбувся алкогольної залежності.

Про що молитися

Традиційно перед іконою "Невичерпна Чаша" моляться з проханнями про зцілення від алкогольної та наркотичної залежностей.

"Невичерпна Чаша" - молитва

О, Премилосердна Владичице! До Твого заступництва нині прибігаємо, молінь наших не знехтуй, але милостиво почуй нас: дружин, дітей, матерів і тяжкою недугою пияцтва одержимих, що заради неї від матері своєї — Церкви Христової і порятунку відпадають, братів і сестер і родичів наших зціли. О, Милостива Мати Божа, торкнися сердець їх і скоро підніми від падінь гріховних, до рятівної помірності приведи їх. Ублагай Сина Свого, Христа Бога нашого, хай простить нам гріхи наші і не відверне милості Своєї від людей Своїх, але зміцнить нас у тверезості і цнотливості. Прийми, Пресвята Богородице, молитви матерів, про чад своїх, дружин що сльози проливають, про чоловіків своїх ридаючи, дітей, сиріт і убогих, заблудлих, залишених, і усіх нас, що до ікони Твоєї припадаємо. І нехай досягне це благання наше, молитвами Твоїми, до Престолу Всевишнього. Покрий і убережи нас від лукавого переслідування і всіх підступів ворожих, у страшну ж годину відходу нашого допоможи пройти безперешкодно повітряні митарства, молитвами Твоїми позбав нас вічного осуду, щоб покрила нас милість Божа на віки віків. Амінь.