Яке сьогодні свято 12 жовтня / фото Rebekka D, Pixabay

Православна церква України 12 жовтня за новим стилем вшановує пам'ять священномучеників Прова, Тараха, Адроніка і Домніки, святого Мартина Милостивого та Єрусалимської ікони Божої Матері. За старим стилем церква 12 жовтня вшанувала преподобного Киріака Відлюдника і святого Феофана Милостивого.

Наші предки в народне свято 12 жовтня виходили на вулицю опівночі і спостерігали за зоряним небом. Якщо зірки світили яскраво, то люди очікували мороз, а якщо зірок не було видно, то сподівалися на потепління. Побачити в цю ніч комету або падаючу зірку - на велике щастя.

В цілому свято 12 жовтня вважалося щасливим і вдалим для будь-яких справ. У цю дату можна проводити будь-які зустрічі та угоди, їхати в поїздку, продавати і купувати майно.

Відео дня

У це народне свято мисливці ходили в ліс і шукали іменинного зайця. Якщо вдавалося повернутися додому з здобиччю, то влаштовували застілля і запрошували всю сім'ю. Також дата вважається вдалою для збору ягід, грибів і цілющих трав в лісі. Але не можна зривати рідкісні рослини.

12 жовтня - знак Зодіаку

Народжені 12 жовтня люди за знаком Зодіаку - Терези. Іменинники цього дня за характером цілеспрямовані і енергійні. Вони у всьому хочуть бути першими і прагнуть знати всі новини. У них багато знайомих і вони вміють знайти спільну мову майже з ким завгодно. Проте такі люди рідко говорять і про себе і не люблять розповідати про своє особисте життя.

12 жовтня свято Україна / фото Monika, Pixabay

Що не можна робити 12 жовтня

У цей день не можна нікого ображати, інакше щастя не бачити. Також не варто самим ображатися і згадувати старі образи, інакше негативні емоції переростуть в різні хвороби.

У цей день не варто різати домашню птицю і худобу на м'ясо.

Не варто 12 жовтня звертати увагу на образливі слова, підколи і образи. У цей день недоброзичливці можуть навмисно ображати людину, щоб вона захворіла.

Не варто розповідати про свої плани на майбутнє, особливо тих, що стосуються фінансів і бізнесу, інакше вони не збудуться.

Не рекомендується брати в руки голку, спиці, гачок, ніж і ножиці сьогодні. Підвищується ризик порізів, а отримані 12 жовтня рани будуть довше гоїтися.

Прикмети погоди 12 жовтня

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Дерева стоять в інеї - до сонячної, але морозної погоди.
  • Якщо кіт постійно ховається під ковдру, то наближається тривале похолодання.
  • Увечері з'явився туман - до потепління.
  • У лісі з'явилися пізні гриби - до затяжної осені і пізнього першого снігопаду.
  • Якщо протягом дня посилився вітер, то в наступні дні погода погіршиться.
  • Грім 12 жовтня віщує м'яку безсніжну зиму.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Вас також можуть зацікавити новини: