Яке сьогодні свято 27 серпня / фото nathalieburblis / Pixabay

Православна церква 27 серпня вшановує пам'ять біблійного пророка Михея.

У День Михея в давні часи шанували каменярів, тобто людей, які зводили храми і фортеці. У це народне свято мулярам носили подарунки та частування.

Народне свято 27 серпня отримало назву Михей-Тиховій, оскільки в цей період в Україні часто бувають теплі і тихі вітри. Також пророка Михея вважали покровителем скромників і мовчунів. У цю дату намагалися не шуміти і голосно не розмовляти, а під час будь-якої роботи повністю мовчали. Люди вірили, що так Михей благословить їх і робота пройде вдало.

Відео дня

Свято 27 серпня - останній день Успенського посту. Вже завтра православні віруючі відзначать Успіння Пресвятої Богородиці. У давні часи відразу після Успіння і до Покрови тривала пора весіль. Юнаки в кінці серпня щосили сватали коханих. А дівчата намагалися встигнути до весілля вишити рушник - в давні часи українку, яка не вишиє рушник до свята, могли вважати неробою.

На полях 27 серпня закінчували збір зерна та сіна. Якщо хтось не встигав, йому допомагали всім селом, поки вересневі дощі не зіпсували урожай. Однак допомогу надавали лише тим, хто не був ледарем.

27 серпня - знак Зодіаку

Народжена 27 серпня людина за знаком Зодіаку - Діва. Іменинники цього дня дисципліновані і люблять правила. Деякі люди вважають їх занудами, інші - поважають за принциповість. Вони однаково суворі до себе і до своїх знайомих. Хоч вони здаються неконфліктними, але готові стояти за себе, а за образи рідних готові безжально мстити. Люблять тварин і природу.

27 серпня свято Україна / фото pixabay.com

Що не можна робити 27 серпня

Якщо в ніч з 26 на 27 серпня приснився страшний або неприємний сон, то не можна нікому його розповідати, інакше кошмар збудеться.

Жінкам не можна ходити в брудному, порваному і невипраному одязі, інакше в сімейному житті будуть проблеми, а незаміжні жінки не вийдуть заміж.

Не варто в цей день обрізати виноград або гілки дерев. Рани на рослинах будуть довго гоїтися.

27 серпня заборонено готувати страви з тіста. За прикметами, у людини, яка приготує випічку сьогодні, почнуться проблеми з грошима.

У православних триває Успенський піст - сьогодні його останній день. Віруючим не можна їсти м'ясо, молочні продукти, яйця, зловживати алкоголем.

У цей день не можна сперечатися і скандалити зі старшими людьми, інакше будуть проблеми зі здоров'ям. Також в цей день не варто голосно співати пісні, шуміти і кричати - святий Михей благословить тихих і скромних людей.

Прикмети погоди 27 серпня

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Легкий і тихий вітер в цей день віщує суху і теплу осінь.
  • Якщо на калині і горобині дуже багато ягід, то зима буде суворою.
  • Північний вітер дме - до хорошого врожаю жита.
  • Ранкова зоря червоного кольору - до сильного холодного вітру.
  • Якщо річки густо цвітуть ряскою, то до кінця серпня буде жарко.
  • Комарі почали агресивніше жалити - до спеки і сухої погоди.
  • Якщо журавлі або лелеки вже полетіли в теплі краї, то осінь буде ранньою, а вже з жовтня почнуться заморозки.
  • Чим прохолодніше день сьогодні, тим холоднішим буде вересень.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Вас також можуть зацікавити новини: