Яке сьогодні свято 9 червня / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Православна церква України 9 червня за новим стилем вшановує пам'ять архієпископа Кирила Олександрійського, а також перських мучениць Фекли, Марії та Марфи. За старим стилем у свято сьогодні згадують мученицю Феодору Олександрійську.

Народне свято 9 червня наші предки проводили на городі. Зазвичай у цю дату стояла гарна сонячна погода, тому селяни з раннього ранку виходили на ділянку. День присвячували висадці пізньої розсади, прополюванню бур'янів, підгортанню картоплі.

До цього дня починає дозрівати полуниця і суниця. Сьогодні ці ягоди вважаються особливо корисними, тому обов'язково варто з'їсти хоча б жменю. Крім плодів з кущів також збирали листя і коріння, які засушують і надалі використовують у народній медицині. Відвар листя суниці приймали в разі ангіни, болю в горлі, ран у роті.

Відео дня

Сьогоднішнє народне свято вважається щасливим для торгівлі та бізнесу. Торговці виставляли на ярмарках весь свій товар і сподівалися заробити подвійну виручку. Також день вдалий для покупок - куплена річ довго прослужить і принесе радість.

Дівчата у свято 9 червня займалися рукоділлям, обговорювали плітки з подругами, ворожили на долю і на суджених. Популярним було ворожіння на Біблії. Для цього потрібно було загадати сторінку і рядок книги, а потім придумати запитання. Прочитане в загаданому реченні і є відповіддю.

9 червня - знак Зодіаку

Народжена сьогодні людина за знаком Зодіаку - Близнюки. Іменинники цього дня за характером рішучі, сильні духом, мають велику силу волі. Наполегливі в спілкуванні та в досягненні своїх цілей. Їх неможливо переспорити. Мають нестандартне мислення. Ці люди не дозволяють собі опускати руки у важких ситуаціях.

9 червня свято Україна / фото Pixabay

Що не можна робити 9 червня

Не можна сьогодні сваритися, з'ясовувати правоту, ображати близьких. Зіпсовані стосунки буде дуже важко відновити.

Сьогоднішній день пожежонебезпечний. Не варто розпалювати багаття біля будівель і дерев, залишати вогонь без нагляду і пускати дітей до сірників. Підвищується ризик опіків, тому не варто нехтувати сонцезахисним кремом і головним убором.

Не варто носити темний і чорний одяг, а також сильно зношені та порвані речі.

Невдалий день для весілля.

Не обговорюйте в негативному ключі людину за її спиною, інакше зіпсується ваша власна репутація.

Прикмети погоди 9 червня

Існують такі прикмети про погоду цього дня:

  • У хмарний день бджоли і метелики продовжують літати - дощу не буде.
  • На калині та горобині зав'язалося багато квітів - до гарного врожаю зерна і ягід.
  • Кіт ховається в тепле місце - до негоди і дощу.
  • Суниця вже дозріла - прийшло справжнє погодне літо.
  • Ворони розкричалися - наближається дощ або гроза.
  • Якщо протягом дня погода часто змінюється, то й перша половина червня буде мінливою.

Важливо зазначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Вас також можуть зацікавити новини: