Мусовий торт - рецепт / фото delo-vcusa.ru

Мусовий торт вважається справжнім трендом сучасної кулінарної майстерності.

Читайте такожСмачна випічка з листкового тіста: рецепти різноманітних смаколиків

Основою в такому торті виступає будь-який вид бісквіта або ж пісочне тісто. Цей шар повинен бути доволі тонким.

Відео дня

Мус можна для торта використовувати будь-який. Класичним вважається шоколадний на основі білого, молочного або гіркого шоколаду. Начиняти торт можна по-різному, проявивши всю свою фантазію. Покриватися мусовий торт може глянцевою глазур’ю чи шоколадом.

Мусовий шоколадний торт з бананами

  • Банани - 2 шт. (400 г)
  • Печиво пісочне - 200 г
  • Масло вершкове - 90 г
  • Сметана - 400 г
  • Молоко - 100 мл
  • Желатин - 1 ст. л. (10 г)
  • Цукор - 60 г
  • Какао-порошок - 3 ст. л.
  • Шоколад для прикрашання - 10 г

У склянку налити 100 мл води, всипати желатин і залишити для набухання.

Готуємо основу. Спершу подрібнити печиво в крихту. Вершкове масло розтопити і всипати в нього крихту з печива, перемішати.

У роз'ємну форму викласти пісочно-масляну крихту й утрамбувати її ложкою. Поставити форму з основою в морозильну камеру на 10 хвилин, поки готується мус.

Готуємо шоколадний мус. У невелику каструлю налити молоко, всипати цукор і поставити на вогонь. Нагріти до розчинення цукру.

Як приготувати мусовий торт / фото 1000.menu

Додати в каструлю какао-порошок і набряклий желатин, перемішати до однорідності. Маса повинна нагрітися, але не закипіти. Вимкнути вогонь, додати сметану. Вмішати сметану вінчиком, щоб вийшов однорідний шоколадний крем.

Банани очистити від шкірки. Розрізати кожен на 4 частини - навпіл уздовж, а потім поперек.

Форму з пісочною основою дістати з холодильника. Розкласти на основу шматочки бананів. Залити банани шоколадним мусом. Поставити торт у холодильник на 2-3 години, а краще на ніч. Потім дістати форму з холодильника і звільнити торт від бортів. За бажанням можна прикрасити тертим шоколадом. Перекласти шоколадний торт на тарілку і подавати до столу.

Мусовий полуничний торт

Для бісквіта

  • Курячі яйця - 1 шт.
  • Цукор - 50 г
  • Пшеничне борошно - 50 г
  • Розпушувач - 5 г

Для полуничного компоте

  • Цукор - 150 г
  • Полуниця - 300 г
  • Желатин - 15 г
  • Вода - 2 ст.л.

Для вершкового мусу

  • Цукор - 150 г
  • Желатин - 15 г
  • Вода - 2 ст.л.
  • Вершки жирні - 250 г
  • Ванілін - 2 г

Для прикрашання

  • Полуниця - 300 г

У миску вбити куряче яйце, додати цукор. Збити блендером до утворення пінливої суміші. Всипати просіяне борошно і розпушувач. Акуратно ложкою (знизу-вгору) перемішати тісто, щоб воно стало однорідним, але не осіло.

Дно і бортики форми змастити вершковим маслом, вилити бісквітне тісто. Духовку розігріти до 180°С. Бісквіт випікати близько 30 хвилин. Готовність перевірити дерев'яною зубочисткою. Вийняти бісквіт з форми. Вирізати коло за розміром рознімної форми, в якій буде збиратися торт. Даємо коржу охолонути.

Заздалегідь потрібно приготувати желатин згідно з інструкцією, вказаною на упаковці.

Тим часом готуємо основу для полуничного компоте. Свіжу або заморожену полуницю промити, просушити і блендером перетворюємо на пюре. Перелити його в каструльку, додати цукор і покласти на вогонь, варити до повного розчинення цукру, перемішуючи. Вимкнути вогонь.

Читайте такожНіжно-повітряний "Київський торт": як приготувати легендарний смаколик

Желатин слід розпускати на водяній бані або на повільному вогні на плиті, не доводячи до кипіння, постійно перемішуючи. Желейну суміш поділити на дві частини. Одну з'єднати з полуничним пюре і ретельно перемішати.

В іншу металеву миску влити густі вершки, додати цукор і ванілін, покласти на вогонь, розігріти суміш, але не довести до кипіння, збити суміш вінчиком. Влити решту желейної суміші й ретельно перемішати.

Тепер можна збирати торт. Форму або кулінарне кільце краще затягнути харчовою плівкою, щоб потім торт було легше вийняти. Бісквіт покласти в роз'ємну форму.

Зверху вилити мусовий крем. Покласти в холодильник на годину, дати застигнути першому шару крему. Потім залити шар полуничного компоте й знову покласти в холодильник на годину. За бажанням готовий торт можна залити глазур'ю або прикрасити свіжими ягодами полуниці.