День психолога 2021 - дата та історія / фото ua.depositphotos.com

Щорічно в Україні та й в усьому світі відзначають дні, присвячені різним спеціальностям. Не є винятком і професія психолога.

Коли День психолога 2021

Читайте такожДень матері 2021: коли відзначаємо, історія та традиції святаДень психолога – свято молоде. В Україні своє професійне свято психологи і люди, які причетні до цієї професії, відзначають щорічно 23 квітня. Саме ця дата обрана для свята Всеукраїнського дня психолога.

Цікаво, що у світової психологічної спільноти немає офіційного святкового дня в календарі. Є лише Всесвітній день психічного здоров'я, який відзначається 10 жовтня за ініціативою Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Відео дня

День психолога: історія

Така наука, як психологія, сформувалася наприкінці XIX ст. У 1879 році німецький філософ і психолог Вільгельм Вундт відкрив у Лейпцигу першу в світі психологічну лабораторію, в якій проходили дослідження феноменів свідомості. Цей рік вважається роком народження психології як науки.

Відтоді вчені почали ретельно вивчати різні процеси й проводити дослідження. Це також дало поштовх розвитку інших напрямів.

Коли День психолога у 2021 році / фото pixabay.com

Нині психологи широко затребувані в суспільстві. Вони допомагають людям у кризових ситуаціях, розібратися в їхніх проблемах, показуючи шляхи й відкриваючи невідомі до того ресурси свого організму і психіки.

Традиції Дня психолога

З нагоди Дня психолога прийнято влаштовувати святкування та проводити спеціалізовані заходи як заохочення для працівників. Також зазвичай підбивають підсумки і вшановують найкращих працівників.

У переддень свята проходять семінари та курси підвищення кваліфікації. Фахівці, своєю чергою, діляться досвідом, розповідають про новітні розробки, тенденції, шляхи розвитку професійного спрямування у країні й світі.

Цікаві факти до Дня психолога

Читайте такожВихідні у квітні: скільки будемо відпочивати цього місяцяАби набути певної звички, людині потрібно в середньому близько 66 днів.

Читання є одним із найкращих способів боротьби з тривогою і стресом.

З усіх людських почуттів нюх найтісніше пов’язаний з пам’яттю.

У вдячних людей легше виходить бути щасливими.

П'ятьма найпоширенішими нічними жахами є падіння, переслідування, паралізованість, запізнення та смерть близької людини.

Вас також можуть зацікавити: