Яке свято 26 листопада / фото pixabay.com

У цей день у світі відзначаються "Чорна п'ятниця", Всесвітній День інформації, день боротьби з ожирінням, Міжнародний день шевця, Всесвітній день відмови від покупок.

В Україні - Всеукраїнський день логіста, в США - День недоїдків, П'ятниця без хутра, День спадщини корінних американців, День кукурудзи, День слухання, День зубної нитки, День "Пообідати над кухонною раковиною", День торта, День "Завжди будь ласка", в Палау - День сім'ї, в Індії - День Конституції, День молока, в Аргентині - День гумориста, в Монголії - День проголошення республіки, в Австралії - Девонпорт Шоу.

Пам'ятні дати 26 листопада, річниці та події

У цей день в 1917 році була заснована Національна хокейна ліга (НХЛ) - професійна спортивна організація, що об'єднує хокейні клуби США і Канади. У першу формацію увійшли клуби: Монреаль Канадієнс, Монреаль Вондерерс, Оттава Сенаторс, Квебек Бульдогс і Торонто Аренас.

Відео дня

Читайте такожКоли День Святого Миколая в Україні: дата свята, прикмети, що подарувати дітям26 листопада 1976 року в Окружному Секретаріаті штату Нью-Мексико була зареєстрована нова торгова марка - "Microsoft".

У 2003 році свій останній політ здійснив надзвуковий пасажирський британо-французький авіалайнер "Конкорд". Він вилетів з Хітроу, пролетів над Біскайською затокою, здійснив прохід над Брістолем і приземлився в аеропорту Філтон. Всі побудовані "Конкорди" зберігаються в різних музеях і експозиціях. Винятки становлять №211, використаний на запчастини в 1982-1994 роках, і №203, що розбився в 2000 році в Парижі.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 26 листопада вшановує пам'ять святого Іоанна Златоуста, архієпископа Константинопольського. Він є одним з трьох Вселенських святителів. У народі говорили, що на Златоуста все перестає рости, завмирає природа, земля покривається снігом, що нагадує людям про швидке настання зими. У народі день назвали "Осінні зяби".

Що сьогодні не можна робити

Постарайтеся не йти на авантюри. Якщо знайдете гроші, то не варто забирати їх собі, віддайте жебраку, і святий дасть вам їх ще більше в майбутньому. Не можна базікати погане, брехати і наговорювати. 

Прикмети на 26 листопада 

Народні прикмети сьогодні / Фото ua.depositphotos.com

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

  • поривчастий вітер затих до вечора - найближчими днями буде потепління; 
  • вдень снігова буря - вночі буде мороз; 
  • випало багато снігу - до врожаю зернових; 
  • зірки яскраво мерехтять - буде снігова і вітряна погода. 

Іменини 26 листопада

Іменини у Германа, Івана, Антоніна і Никифора.

Читайте також: