HBO використав монологи з п'єси українського драматурга у серіалі "Чорнобиль" / фото HBO

Український драматург Павло Ар'є заявив, що американський телеканал HBO використав монологи з його п'єси "Баба Пріся та інші герої" у четвертій серії серіалу "Чорнобиль".

Про це він повідомив у себе на своїй сторінці у Facebook. Першими схожість текстів помітили знайомі письменника. Щоб перевірити це, драматург почав дивитись серіал одразу з четвертої серії і дійсно впізнав там фрагменти зі свого твору.

Читайте такожСеріал "Чорнобиль": опубліковано тизер фінальної серії (відео)

Відео дня

"Я не знаю, як пояснити свій стан... Мене просто ви*бали і кинули. І не пишіть тут, будь ласка, про гроші або що я примазатися вирішив до чужого успіху. Або пишіть... Я не знаю, як зібрати себе, у мене у носі згустки крові, бо тиск був вчора 215", - написав Ар'є.

У п'єсі "Баба Пріся та інші герої" дійсно розповідається про життя сім'ї у 30-кілометровій зоні відчуження одразу після аварії на Чорнобильській АЕС.

У серіалі є сцена, коли військовий приходить до мешканки одного із сіл поблизу ЧАЕС, щоб евакуювати її. Однак бабуся відмовляється йти і каже, що після побачених нею жахів Жовтневої революції, Голодомору і Другої світової війни вона не боїться радіації, якої навіть не бачить. 

За словами драматурга, саме цей діалог HBO запозичили з його п'єси.

Як повідомляв УНІАН, міні-серіал "Чорнобиль" виробництва HBO зайняв перше місце в рейтингу популярності International Movie Data Base і став найкращим серіалом усіх часів.