Хільдур Гуднадоттір розповіла про роботу над саундтреками до фільмів / kinomania.ru

Ісландська віолончелістка і композитор Хільдур Гуднадоттір, яка написала музику до двох найважливіших кінопрем'єр 2019 року: історичної драми «Чорнобиль» і психологічного трилера «Джокер», розповіла про роботу над проектами.

Читайте такожРекорд: "Джокер" отримав номінації в 11 категоріях на "Оскар"Про це пише Meduza.

Як зазначила композитор, на пропозицію написати музику для «Чорнобиля» вона погодилася відразу: «Для мене було важливо уникнути зайвої драматизації, ніяких барабанів і струнних ніби з трилерів. Мені важливо було чесно зафіксувати та передати у звуці ту реальність, в якій знаходилися герої, їхні емоції та почуття».

Відео дня

Що стосується роботи над саундтреком для «Джокера», то, як зазначила Хільдур Гуднадоттір, у неї було більше часу для підготовки: «Тодд (Філліпс, режисер картини – УНІАН) прислав мені сценарій десь за півроку до початку зйомок, так що у мене була можливість представити історію цілком: місто, героя, його міміку, пластику. Читаючи, я фізично відчула Джокера, відчула його присутність».

Відповідаючи на питання, чи не було у неї вигоряння, і як вона з ним справлялася, працюючи над проектами, вона заявила: «Мені здається, що у кожної людини є світла і темна сторона, і як раз моя темна сторона знаходить вихід у музиці, у творчості».

Раніше УНІАН повідомляв, як пранкери зателефонували Хоакіну Феніксу від особи Грети Тунберг і змусили його сміятися як Джокер.