Вован і Лексус розіграли Хоакіна Фенікса / Фото: YouTube

Відомі пранкери Вован і Лексус (Володимир Кузнєцов і Олексій Столяров) додзвонилися до зірки «Джокера» Хоакіна Фенікса і його нареченої Руні Мари, представившись відомою шведської екоактивісткою Гретою Тунберг та її батьком Сванте.

Читайте такожВ Одесі та Києві пранкери "розвели" сотні людей, зібравши на проплачений мітинг за неіснуючого кандидата

Записи пранка англійською та російською мовами з'явилися на Youtube-каналі пранкерів.

Фейкова Грета запропонувала акторові, який відомий своєю активною позицією в питаннях зміни клімату, приєднатися до її проекту «Зірки рятують Землю».

Надалі розмова змістилась до обговорення «Джокера». «Грета» і «Сванте» похвалили фільм, а «Грета» висловила готовність зіграти в сіквелі хоча б невелику роль. За її словами, їй хотілося б зіграти Харлі Квінн.

Пранкери почали розповідати про розмову, яка нібито відбулася в них з актором Джаредом Лєто. За словами «Сванте» Лєто нібито називав себе найкращим Джокером і танцював, а потім його відвезли в лікарню з нервовим зривом.

У розмові відчувається, що Фенікс збитий з пантелику розмовою, і зазначив, що розуміє емоції свого колеги. Далі «Грета» почала вмовляти Фенікса виконати страшний сміх, який став візитною карткою його ролі. Актор після умовлянь все ж погодився, щоб зробити Греті приємно.

Кульмінацією пранка стала «трагедія». Між «Сванте» і «Гретою» виникла сварка, коли «Сванте» заявив, що він теж актор, і міг би зіграти Джокера. Суперечка між «родичами» закінчилася звуками стрілянини, і на проводі повисла тиша.

Тоді Фенікс і зрозумів: те, що відбувається, – пранк.

«О боже мій, та це ж пранк! Нас конкретно пранканули! Круто пранканули. [...] Хлопці, ви прекрасні, а ми повністю пошили себе в дурні. Круто, дуже круто!... Після такого ми, можливо, почнемо ***** [хай йому грець] заїкатися, але це було чудово», – зазначив актор.

В Березні 2016 року Вован і Лексус в інтерв'ю BBC зізнавалися, що не хочуть розігрувати Путіна.