Фільм "Гран Туризмо" вийшов в прокат 10 серпня / фото Sony Pictures

"Гран Туризмо", "Вересень" та "Місія Стоун": що подивитися на вихідних

09:23, 12.08.2023
10 хв.

Цього тижня в український прокат виходять видовищний екшн про автомобільні перегони "Гран Туризмо", українська треш-комедія "Вересень" та ще кілька новинок. На Netflix, тим часом, вийде шпигунський бойовик "Місія Стоун" з Галь Гадот у головній ролі. Про усі кіноновинки тижня читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував традиційну добірку кіноновинок тижня – як в кінотеатрах, так і онлайн.

Гран Туризмо

Gran Turismo (США, Японія, 2023, драма/екшн/спорт)

Фільм розповідає про молодого хлопця-фаната популярної відеогри Gran Turismo, який завдяки надзвичайному ігровому таланту виграв серію відеозмагань та згодом став одним з найвідомиших професійних автогонщиків. В основу сюжету фільму лягла реальна історія відомого британського гонщика Яна Марденборо.

Головну роль у фільмі виконав Арчі Мадекве ("Сонцестояння", "Покоління Вояджер"). Також у фільмі задіяні Орландо Блум (франшизи "Володар перстнів", "Пірати Карибського моря"), Девід Гарбор ("Дивні дива", "Чорна вдова"), Джимон Гонсу ("Шазам!", "Вартові галактики", "Форсаж 7") та солістка Spice Girls Джері Галлівелл.

Режисером фільму виступив Нілл Блумкамп ("Дев'ятий округ", "Елізіум", "Робот Чаппі").

Прем'єра фільму відбулася ще наприкінці червня 2023 року. Перші відгуки про фільм змішані. Так, на IMDb у нього наразі оцінка 6,9 балів з 10 від широкої аудиторії, тоді як на Rotten Tomatoes він отримав 58% схвалення від критиків. На Metacritic у нього наразі 47 балів від кінооглядачів, що відповідає характеристиці "середні або змішані відгуки".

Більше про фільм читайте в нашій окремій рецензії.

Вересень

(Україна, 2023, чорна комедія)

10 серпня в обраних українських кінотеатрах вийде один з головних "довгобудів" українського кіно – чорна треш-комедія "Вересень", головну роль в якій виконав відомий український журналіст і телеведучий Микола Вересень.

Сюжет стрічки розгортається на початку 2010-х. Актор Микола Вересень гине на знімальному майданчику, виконуючи роль царя Івана Грозного. Тепер чорти, які думають, що він і є Грозний, намагаються всіма можливими способами затягти його до пекла. Історія перестрибує у часі та просторі, а у кадрі з’являються менти-вампіри у ролі чортів, гуцули-пияки у ролі ангелів та інші містичні істоти.

Окрім Вересня у фільмі зіграли художник і письменник Лесь Подерев'янський, музикант (а нині військовий) Мирослав Кувалдін, лідер гурту "Кому вниз" Андрій Середа, режисерка Марися Нікітюк, актори Михайло Жонін, Олег Примогенов, Євген Матвієнко, Людмила Єфіменко, Остап Дзядек, Ганна Адамович, Роман Мацюта, Сергій Солопай та інші.

Сценаристом і режисером фільму виступив Георгій Фомін. Автор не дожив до прем’єри – він помер у 2020 році.

Вперше ідею фільму було представлено у грудні 2012 року на пітчингу Держкіно, а вже восени 2013 року в Івано-Франківську, Карпатах та Києві відбулися його зйомки. Виробництво фільму завершилося лише у лютому 2019 року.

Після цього реліз фільму неодноразово переносився. В підсумку українська прем'єра "Вересня" відбулася аж через 10 років після зйомок – в червні 2023 року на фестивалі "Миколайчук Open". Програмний директор фестивалю Алекс Малишенко назвав роботу "непересічним фільмом із дуже чорним гумором та усіма ознаками майбутньої культовості".

Фаранґ

Farang (Франція, 2023, бойовик)

Головний герой фільму – зразковий ув'язнений Сем, який старанно готується до реінтеграції в суспільство. Однак на волі минуле наздоганяє його, і нещасний випадок залишає єдиний вибір – втечу. П'ять років потому Сем починає нове життя в Таїланді. Тепер він має родину, про яку завжди мріяв. Але Наронґ, місцевий ґанґстер, змушує його знову зануритися у злочинну діяльність. І коли Сем хоче все припинити, Наронґ нападає на його сім'ю.

Поставив фільм французький режисер Ксав'є Жанс, який свого часу встиг попрацювати і за межами батьківщини, знявши такі стрічки, як "Хітмен" (2007) та "Закляття: Наші дні" (2017).

Світова прем'єра фільму відбулася в червні 2023 року, нині на IMDb у нього оцінка 6,6 балів з 10. З поганих новин – фільм вже встиг офіційно вийти також і в російський прокат.

Побачення на Венері

See You on Venus (США, 2023, мелодрама/драма)

В центрі сюжету фільму – 18-річна Міа, що планує вирушити в Іспанію, де ймовірно мешкає її біологічна мама, яку дівчина хоче розшукати. Вона випадково знайомиться з молодим хлопцем Кайлом, який також саме зараз шукає нові сенси. Міа пропонує йому розділити з нею подорож Європою – і Кайл погоджується. Юні романтики навіть уявити не можуть, що в цій поїздці на них чекає повне перезавантаження, перше кохання і перші великі труднощі.

Головні ролі у фільмі виконали Вірджинія Гарднер ("Моє прекрасне нещастя", "Вишка", "Геловін") та співак, актор та інфлюєнсер Алекс Айоно, який раніше знімався в телесеріалі "Милі ошуканки".

"Побачення на Венері" – це новий фільм від творців популярних підлітковий романтичних стрічок "Після" та "Моє прекрасне нещастя", саме на цю аудиторію він і орієнтований.

Світова прем'єра фільму відбулася в липні 2023 року, тоді ж фільм офіційно вийшов в прокат в Росії. На IMDb у нього наразі оцінка 5,8 балів з 10, а на Rotten Tomatoes – аж 89% схвалення від глядачів.

Наречений з all inclusive

La vie pour de vrai (Франція, Бельгія, 2023, комедія)

Головний герой фільму – чоловік Тридан, який народився і провів усе своє життя у п’ятизірковому готелі, де він жив за принципом "усе включено". Втім, він все ж вирішує познайомитись з реальним життям, та вирушає до Парижа, щоб знайти своє кохання – дівчину, яку він зустрів на курорті 30 років тому. Впевнений в своєму успіху, він розраховує на допомогу зведеного брата, який зараз тимчасово живе у квартирі їхнього батька. Та кому потрібен зайвий наївний родич? Тож Луї вирішує позбутись непроханого гостя і підмовляє свою коханку допомогти в цьому.

Режисером та виконавцем головної ролі у фільмі виступив Дені Бун, найбільш відомий за ролями у фільмах "Загадкове вбивство" та "Астерікс на Олімпійських іграх".

Світова прем'єра фільму відбулася в квітні 2023 року. Нині на IMDb у нього оцінка 5,8 балів з 10. Як і більшість французький фільмів, творці яких взагалі не бачать жодних моральних проблем в співпраці з росіянами, "Наречений з all inclusive" також офіційно вийде в російський прокат наприкінці серпня цього року.

Як стати крутеликом

Geschichten vom Franz (Австрія, Німеччина, 2022, дитяче/комедія/сімейний)

Головний герой картини – дев’ятирічний Франц. Він найменший у класі, його часто плутають із дівчинкою, а голос у невідповідні моменти стає писклявим. У пошуках сили та впевненості хлопець натрапляє в інтернеті на відео інфлюенсера. Той дає поради, як стати "справжнім чоловіком": Франц у захваті, а от двоє його найкращих друзів піддають такі настанови сумніву.

Фільм "Як стати крутеликом" знятий за мотивами найпопулярнішої серії дитячих книг у німецькомовних країнах відомої австрійської дитячої письменниці, лауреатки численних премій Крістіне Нестлінґер.

Наразі на IMDb у фільму оцінка 6,7 балів з 10.

Пригоди Арахісу та порося

The Adventures of Peanut and Pig (США, 2022, дитяче/пригоди/анімація)

Події цього мультфільму відбуваються на райському острові Гула, який раптово починає тонути. Неймовірна команда мавп-суперників, розумного зайчика та веселого порося має відкинути свої розбіжності, щоб врятувати ситуацію, вивчаючи дружбу та хоробрість.

Наразі на IMDb у фільму оцінка 5,2 бали з 10.

Місія Стоун

Heart of Stone (США, 2023, бойовик/шпигунське/пригоди)

В центрі сюжету цього гостросюжетного фільму – агентка загадкової миротворчої організації Рейчел Стоун, яка повинна якнайшвидше зупинити хакерку, що намагається викрасти найціннішу й найнебезпечнішу зброю.

Головні ролі у фільмі виконали Галь Гадот ("Диво-жінка", "Червоне повідомлення", "Форсаж"), Джеймі Дорнан ("50 відтінків сірого", "Антропоїд", "Белфаст") та зірка Боллівуду Алія Бхатт (це її голлівудський дебют). Також у стрічці задіяні Софі Оконедо ("Смерть на Нілі", "Колесо часу") та Маттіас Швайгхьофер ("Армія злодіїв", "Плавчині", "Оппенгеймер").

Режисером фільму виступив британець Том Гарпер, найбільш відомий за роботою над серіалами "Це Англія '86", "Покидьки" та "Гострі картузи".

Фільм стане доступний на Netflix 11 серпня 2023 року.

Червоний, білий та королівський синій

Red, White & Royal Blue (США, 2023, романтика/комедія)

В центрі сюжету фільму – син першої в історії США жінки-президента, яка саме проводить кампанію з переобрання на другий термін, та спадкоємець британського престолу. Під час королівського прийому молоді люди, які ненавидять один одного, потрапляють у інцидент, який швидко потрапляє на сторінки таблоїдів. Щоб уникнути міжнародного скандалу та проблем для обох сторін, тепер вони вимушені зображати з себе найліпших друзів. Втім, згодом їхня дружба переростає в дещо більше.

Головні ролі у фільмі виконали Тейлор Захар Перес ("Будка поцілунків 2") та Ніколас Голіцин ("Попелюшка", "Пурпурні серця"). Також у фільмі зіграли Ума Турман ("Кримінальне чтиво", "Вбити Білла"), Стівен Фрай ("Аліса в країні чудес", "Шерлок Холмс: Гра тіней"), Сара Шахі ("Пожежники Чикаго", "Чорний Адам") та інші.

Фільм є повнометражним ігровим режисерським дебютом відомого американського драматурга Метью Лопеса, відзначеного багатьма престижними театральними нагородами.

Фільм стане доступний н Prime Video з 11 серпня 2023 року.

Як працюють кінотеатри в умовах воєнного часу

Кінотеатри в умовах воєнного стану працюють з певними особливостями – на їхню роботу впливають повітряні тривоги, відключення електроенергії та комендантська година.

Якщо починається повітряна тривога, то показ фільму зупиняється, а глядачів просять покинути залу і вирушити в найближче бомбосховище. Зазвичай, якщо тривога менше 20 хвилин, то показ фільму продовжують з того місця, на якому зупинилися, якщо довше – пропонують обміняти квиток на інший сеанс. Опцію повернення коштів за скасовані сеанси пропонують нечасто. Аналогічна система обміну квитків діє у разі відключення електроенергії.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в попередні тижні, та найцікавіші серіали серпня 2023 року – цього тижня на Hulu стартує третій сезон хітового комедійно-детективного серіалу "Вбивства в одній будівлі", а на Netflix повністю вийде міні-серіал "Таблетка від болю".

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся