"Королі репу" виходять в прокат 3 серпня / фото Adastra Cinema

"Королі репу", "Підлітки-мутанти Черепашки-ніндзя" та "Мег 2": що подивитися на вихідних

09:33, 05.08.2023
6 хв.

Цього тижня в українських кінотеатрах стартують покази довгоочікуваної української музично-кримінальної драми "Королі репу". Також на "великих екранах" можна буде подивитися анімаційний фільм "Підлітки-мутанти Черепашки-ніндзя: Погром мутантів" від Сета Рогена, фільм жахів з Джейсоном Стейтемом про гігантську акулу "Мег 2: Западина" та трилер "Поки смерть не розлучить нас". Про усі кіноновинки тижня читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував традиційну добірку кіноновинок тижня в українських кінотеатрах.

Королі репу

(Україна, 2021, драма/комедія/кримінал/музика)

В центрі сюжету цього фільму, якому знадобилося цілих два роки, щоб нарешті потрапити до українського глядача, – 17-річний Діма "Казан", який більше за все на світі мріє стати репером і підкорити серце сільської красуні Свєти. Разом з другом Женею "Арахісом" вони пишуть тексти, виступають у сільському клубі та будують плани на майбутнє. Але одного разу Казану пропонують легко і швидко заробити – він погоджується і… потрапляє в кримінал. Зрозумівши, в яку халепу він потрапив, хлопець шукає вихід і намагається зіскочити, але ставки в цій грі тільки підвищуються.

Головні ролі у стрічці виконали Михайло Дзюба ("Між нами", "На тому боці"), співак Wellboy (Антон Вельбой), Ірма Вітовська ("Мої думки тихі", "Коза Ностра. Мама їде"), а також Карина Химчук, Юрій Кулініч, Дмитро Хом’як і Андрій Борис.

Композитором та саундпродюсером фільму виступив електронний музикант Cepasa (Павло Ленченко). Також у стрічці лунаютьтут треки таких відомих українських музикантів, таких як Kalush, KAZKA, Crechet та Антон Вельбой (Wellboy).

Режисером фільму виступив Мирослав Латик ("Халепа на 5 baksiv", "Максим Оса та золото Песиголовця").

Прем’єра фільму "Королі репу" відбулась ще на Одеському міжнародному кінофестивалі 2021 року, де стрічка, яка вдало поєднала в собі кримінальну інтригу, любовну історію, яскраву музику та стильний візуальний ряд, стала фаворитом показів. Пізніше фільм Латика отримав безліч відзнак та схвальних відгуків на міжнародних кіноподіях. Нині на IMDb у фільму доволі висока оцінка 7,7 балів з 10.

Детальніше про фільм читайте в нашій окремій рецензії..

Підлітки-мутанти Черепашки-ніндзя: Погром мутантів

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem (США, 2023, комедія/пригоди/анімація/екшн)

Улюбленці мільйонів, легендарні черепашки-ніндзя повертаються на "великі екрани" у новій анімаційній картині. За сюжетом нової стрічки, довгий час брати Донателло, Мікеланджело, Леонардо та Рафаель ховалися від навколишнього світу в міській каналізації. Проте нарешті вони вирішили піднятися нагору, щоб жити життям звичайних підлітків серед жителів Нью-Йорку. Та зовсім скоро їм довелося зіткнутися з могутньою армією мутантів, що загрожувала місту. Тож разом з новою подругою Ейпріл О’Ніл безстрашні черепашки взялися зупинити ворога.

Режисером мультфільму виступив Джефф Роу, який раніше відзнчився роботою над хітовою анімацією "Мітчелли супроти Машин".

Над сценарієм до мультфільму, окрім самого Роу, працювали Сет Роген та Еван Голдберг, які разом створили фільми "Ананасовий експрес", "Апокаліпсис по-голлівудські", "Інтерв'ю" та "Повний розковбас", а також Ден Ернандес та Бенджі Саміт, які працювали над фільмами "Покемон. Детектив Пікачу" та "Сімейка Адамсів 2".

Прем'єрні покази мультфільму відбулися ще у липні 2023 року, і він отримав здебільшого позитивні відгуки. Так, на IMDb у нього оцінка 7,8 балів з 10, на Rotten Tomatoes – 97% схвалення від критиків, а на Metacritic кінооглядачі дали йому 74 балів зі 100, що відповідає характеристиці "в цілому позитивні відгуки".

Мег 2: Западина

The Meg 2: The Trench (США, КНР, 2023, трилер/жахи/екшн)

Фільм є продовженням хіта 2018 року, в якому двоє друзів-глибоководних рятувальників мали зупинити предків великих акул – гігантських мегалодонів, які дивом збереглися із доісторичних часів. У новій частині головним героям доведеться зіштовхнутися не лише з небезпечним підводними мешканцями, але й з екозлочинцями.

Як і в попередній частині, головні ролі виконали легенда бойовиків Джейсон Стейтем (франшизи "Форсаж", "Нестримні", фільм "Гнів людський") та Кліфф Кертіс (серіал "Бійтеся ходячих мерців", сиквели "Аватару"). Серед нових імен у касті – Сієнна Гіллорі (франшиза "Оселя зла", серіал "Лютер").

Режисером фільму виступив Бен Вітлі ("Висотка", "Ребекка").

Прем'єра фільму відбулася на Шанхайському кінофестивалі у червні 2023 року. Наразі на IMDb у нього оцінка 7,2 бали з 10.

Поки смерть не розлучить нас

Til Death Do Us Part (США, 2023, трилер)

В центрі сюжету цього фільму – наречена-утікачка, яка, покинувши власне весілля, мусить протистояти колишньому коханому та його сімом розлюченим друзям. Чи вдасться їй залишитися живою у цю криваву ніч?

Головну роль у фільмі виконала українська акторка та модель Наталія Гуслиста, більш відома під сценічним псевдонімом Наталі Берн. Найбільш відома вона завдяки ролям у фільмах "Нестримні 3" та "Механік: Воскресіння". Ще одну роль у фільмі зіграв Кем Жиґанде ("Сутінки", "Бурлеск", "Люта нічка").

Режисером фільму виступив Тімоті Вудворд молодший ("Останнє бажання", "Дзвінок на той світ").

Перші відгуки про фільм скоріше позитивні. Так, на Rotten Tomatoes у нього поки що аж 90% схвалення від критиків. З поганих новин – фільм також офіційно виходить в російський прокат.

Як працюють кінотеатри в умовах воєнного часу

Кінотеатри в умовах воєнного стану працюють з певними особливостями – на їхню роботу впливають повітряні тривоги, відключення електроенергії та комендантська година.

Якщо починається повітряна тривога, то показ фільму зупиняється, а глядачів просять покинути залу і вирушити в найближче бомбосховище. Зазвичай, якщо тривога менше 20 хвилин, то показ фільму продовжують з того місця, на якому зупинилися, якщо довше – пропонують обміняти квиток на інший сеанс. Опцію повернення коштів за скасовані сеанси пропонують нечасто. Аналогічна система обміну квитків діє у разі відключення електроенергії.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в попередні тижні, та найцікавіші серіали серпня 2023 року – цього тижня стартують фінальний сезон комедійного серіалу "Ритміка" від Apple TV+, підліткова ЛГБТ-драма "Коли завмирає серце" від Netflix та гостросюжетна драма "Втрачені квіти Еліс Харт" від Prime Video.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся