Новинки в кінотеатрах і онлайн з 7 грудня / колаж УНІАН, скріншоти

"Вонка", "Демонічне Різдво" та "Ілюзія безпеки": що подивитися на вихідних

09:25, 07.12.2023
8 хв.

Цього тижня в прокат вийдуть яскравий фентезі "Вонка" з Тімоті Шаламе, українська комедія "Пограбування по-українськи", хорор "Демонічне Різдво" та ще кілька новинок. Тим часом, онлайн стане доступний кібер-трилер "Ілюзія безпеки" з Ітаном Гоуком та Джулією Робертс. Про усі кіноновинки тижня читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував традиційну добірку кіноновинок тижня – як в кінотеатрах, так і онлайн.

Вонка

Wonka (США, 2023, комедія/пригоди/сімейний/фентезі)

Стрічка, що є приквелом до роману "Чарлі і шоколадна фабрика", розповість дивовижну історію про те, як найбільший у світі винахідник, фокусник і шоколатьє став тим Віллі Вонкою, якого ми знаємо сьогодні. Ця яскрава і винахідлива кіновистава познайомить глядачів з молодим Віллі Вонкою, повним ідей і рішуче налаштованим змінювати світ шматочок за шматочком. Він доведе, що найкращі речі в житті починаються з мрії.

Головну роль у фільмі виконав Тімоті Шаламе ("Дюна", "Король", "Не дивися вгору", "Французький вісник"). Також у ньому зіграли Олівія Колман ("Лобстер", "Фаворитка", "Батько"), Кіґен-Майкл Кі ("Парки та зони відпочинку", "Фарго"), Селлі Гокінс ("Форма води", "Пригоди Паддінгтона"), Г'ю Ґрант ("Щоденник Бріджит Джонс", "Реальна любов", "Підземелля і дракони"), Ровен Аткінсон ("Містер Бін", "Джонні Інгліш") та інші.

Режисером фільму виступив Пол Кінґ, який до цього зняв дві частини "Пригод Паддінгтона".

Прем'єра фільму відбулася 28 листопада 2023 року в Лондоні, і перші реакції критиків у нього скоріше позитивні. Так, нині на IMDb у "Вонки" 7,9 балів з 10, тоді як на Rotten Tomatoes у нього 84% схвалення від критиків. Водночас на Metacritic кіноексперти дали йому 67 балів зі 100, що відповідає характеристиці "в цілому позитивні відгуки".

Детальніше про фільм читайте в нашій окремій рецензії.

Пограбування по-українськи

(Україна, 2022, комедія/бойовик)

В центрі сюжету фільму – дитячий тренер із плавання Алекс, який по вуха закохується у недосяжну красуню. Для того, щоб вразити кохану і різко змінити своє життя, він вирішує… пограбувати банк. Але, звісно ж, пограбування йде не за планом і обертається непередбачуваними пригодами не тільки для головного героя, а й для всіх, хто опинився поруч.

Головні ролі у фільмі виконали Остап Халавко, Даша Астаф'єва, Андрій Бурим, Володимир Горянський та інші. Не обійшлося і без традиційних для української комедії зіркових камео – у фільм засвітилися Влад Яма, Василь Вірастюк та інші.

Зняла фільм Аліна Бухтіярова, яка раніше поставила комедію "Бурштинові копи".

Демонічне Різдво

The Sacrifice Game (США, 2023, жахи)

Саманта та Клара – учениці школи-інтернату. Вони не змогли поїхати додому на різдвяні канікули, і, здається, гірше не буває. Однак саме на Різдво на порозі їхньої школи з'являється банда сектантів-убивць, і ситуація набуває смертельного характеру.

Головні ролі у фільмі виконали Мена Массуд ("Аладдін" Гая Річі), Олівія Скотт Велч (трилогія "Вулиця страху") та колишній фристайліст, олімпійський призер Ґас Кенворді ("Американська історія жаху: 1984").

Прем'єра фільму відбулася ще влітку 2023 року на Fantasia International Film Festival, і він отримав непогані відгуки. Нині на IMDb фільм має оцінку 5,9 балів з 10, тоді як на Rotten Tomatoes у нього аж 100% схвалення від критиків (щоправда, відгуків лише 14).

Альма й Оскар

Alma & Oskar (Німеччина, Чехія, Швейцарія, Австрія, 2022, драма/біографія)

Стрічка заснована на реальних подіях. У центрі сюжету – нещодавно овдовіла віденська femme fatale Альма Малер, яка спокушає молодого художника-експресіоніста Оскара Кокошку. Невелика сексуальна пригода обертається бурхливим романом. Оскар вважає Альму своєю музою, яка більше служить його чоловічим фантазіям, ніж реальності. Сама Альма теж мисткиня – композиторка. Але одержиме прагнення Оскара зробити цю жінку своєю ставить під загрозу її мрію досягти успіху самостійно. Виникає гра влади та залежності, яка веде Альму та Оскара на межу самознищення.

Режисер Дітер Бернер шукав претендента на роль знаменитого художника протягом двох років. Зрештою, він запросив у фільм Валентина Постльмайра після того, як побачив у його виконанні Ромео в шекспірівській виставі. Альму Малер на екрані втілила Емілі Кокс – зірка серіалу "Останнє королівство".

Персонажами фільму стали й інші знаменитості того часу. Зокрема, в сюжеті фігурує засновник Баугаузу Вальтер Ґропіус, роль якого виконав Антон фон Люке ("На Західному фронті без змін", "Франц", "Вавилон-Берлін").

Нині на IMDb фільм має оцінку 6,3 бали з 10.

Кредитні пройдисвіти

Une année difficile (Франція, 2023, комедія)

Події фільму відбуваються напередодні Різдва. Навколо передріздвяна метушня та сезон знижок – усі намагаються купити якомога більше подарунків. Але для двох головних героїв це все недоступно: через величезні борги банк заблокував їхні кредитки та віддав справи до суду. Так вони потрапили на перевиховання до групи анонімних шопоголіків. Втім, вже скоро вони помітили, що в будівлі поруч збираються еко-активісти і наливають безкоштовне пиво. Тож парочка відразу завітала на халявні смаколики. Згодом у них народився підступний план: приєднатись до протестів проти глобального потепління і надмірного споживання, щоб потім очолити свій власний протест – проти банківської системи.

Нині на IMDb фільм має оцінку 6,5 балів з 10.

Загадковий світ роботів

Boonie Bears: Guardian Code (Китай, 2023, пригоди/анімація/сімейний)

Коли брати-ведмеді Бріар та Брамбл були маленькими ведмежатами, їхня любляча мама таємниче зникла. Через багато років на виставці "Планета Роботів" ведмеді зустрічають незнайомку, напрочуд схожу на їхню зниклу матір. Тепер братам доведеться розкрити таємницю загадкового зникнення мами, і це розслідування переверне їхнє життя з лап на голову! На Бріара та Брамбла чекають запаморочливі пригоди та захоплюючі сутички з підступними ворогами, але немає сумнівів: ведмеді, як завжди, переможуть.

Нині на IMDb фільм має оцінку 6,5 балів з 10.

Ілюзія безпеки

Leave the World Behind (США, 2023, трилер/драма)

В центрі сюжету фільму, назва якого дослівно перекладається як "Залиш світ позаду" – подружжя, яке вирішує провести відпустку в орендованому будинку у віддаленій частині Лонг-Айленду. Проте господарі будинку раптово повертаються та повідомляють, що у Нью-Йорку сталася катастрофа – в результаті надпотужної кібератаки, яка несе за собою руйнівні наслідки.

Головні ролі у фільмі виконали Джулія Робертс ("Красуня", "Ерін Брокович", "Одинадцять друзів Оушена"), Ітан Гоук ("Гаттака", "Тренувальний день", "Сіністер"), Махершала Алі ("Місце під соснами", "Місячне сяйво", "Зелена книга"), Миха'ла Геррольд ("Тіло Тіло Тіло", "Дурні гроші", "Чорне дзеркало") та Кевін Бейкон ("Невидимка", "Таємнича річка", "Люди Ікс: Перший клас").

Режисером та сценаристом фільму виступив Сем Есмейл, найбільш відомий як творець серіалу "Містер Робот" (2015-2019) та режисер першого сезону серіалу "Повернення додому" (2018) з Джулією Робертс. Водночас його останній повнометражний фільм – романтична комедія "Комета" – вийшов аж у 2014 році.

Світова прем'єра фільму відбулася 25 жовтня 2023 року на AFI Fest, а 22 листопада він вийшов в обмежений прокат в США. Для широкої аудиторії фільм стане доступний на Netflix 8 грудня 2023 року.

Нині на IMDb фільм має оцінку 7 балів з 10, тоді як на Rotten Tomatoes у нього 80% схвалення від критиків та 89% від глядачів. На Metacritic кіноексперти дали йому 74 бали зі 100, що відповідає характеристиці "в цілому позитивні відгуки".

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в попередні тижні, та найцікавіші серіали грудня 2023 року – в перших числах місяця на Netflix вийшов другий сезон південнокорейського хорор-серіалу "Милий дім", а 6 грудня сервіс випустив французький кримінальний серіал "Криваве узбережжя".

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся